Dumankaya’nın Gebze ve Çayırova'da ki projeleri ne olacak?

Gebze ve Çayırova'da iki büyük proje

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Nisan 2016 Pazartesi 22:08
Dumankaya’nın Gebze ve Çayırova'da ki projeleri ne olacak?
9 İl'de yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Dumankaya İnşaat Yöneticileri de gözaltına alındı. Dumankaya'nın Gebze'de ki Gümüş Vadi projesinin yanı sıra Gebze ve Çayırova'da da iki büyük projesi vardı. 
Paralel yapıya yönelik yapılan en önemli operasyonlardan birisi olan son gözaltılar da 101 kişi sorguya alınırken, operasyon kapsamında 145 kişinin gözaltı kararı bulunduğu açıklandı. Son operasyonlar bölgemizden de yakından takip ediliyor. Çünkü, Dumankaya'nın Gebze'de önemli yatırımları bulunuyor ve bölgede yapacağı iki büyük projenin bu gözaltılardan nasıl etkileneceği merak ediliyor.


41 BANK ASYA ÇALIŞANI, 45 İŞ ADAMI
Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'ye 'himmet' aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamı ile FETÖ/PDY yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 140 kişi hakkında Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli operasyonlarda, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Ordu, Rize, Trabzon ile birlikte Kocaeli'de de gözaltılar oldu. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya'nın da olduğu öğrenildi.
GEBZE'DE Kİ PROJELER
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Dumankaya Şirketleri'nin bölgemizde önemli yatırımları bulunuyor. Hakkında ki iddiaların bir türlü bitmediği Gebze Eskihisar'da ki Gümüş Vadi Evleri bu firmanın önemli yatırımlarından birisi idi. Son günlerde Gebze ve Çayırova'da Dumankaya'nın hayata geçireceği projeler gündem olmuştu.

Hem Çayırova Belediyesi'nin, hem de Gebze Belediyesi'nin Dumankaya'nın projelere izin verdiği biliniyordu. Yapılan operasyonlar sonrasında Dumankaya'nın Gebze ve Çayırova'da hayata geçireceği projelerin akıbeti sorgulanmaya başlandı. Operasyonun sonuçları ile birlikte Gebze ve Çayırova'da ki projelerinde akıbeti merak ediliyor.
GÜMÜŞ VADİ DOSYASI AÇILACAK MI?
ANAP Eski Milletvekili Halit Dumankaya ve kardeşlerinin sahibi olduğu Dumankaya İnşaat'ın Gebze'de yaptığı Gümüş Vadi Villaları, 2011 yılının çok tartışılan projelerinden olmuştu. Ruhsat verilenden fazla villa yapıldığı ve yetkililerin buna göz yumduğu iddialarının üzeri örtülmüştü. Son gözaltılarla birlikte firmanın Gebze'de yaptığı bu projelerle ilgili dosyaların yeniden açılıp açılmayacağı da tartışılan bir diğer konu. 



Son Güncelleme: 19.04.2016 00:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37