Dünya'nın en büyük Atatürk sergisi İzmit'te

Dünya'nın en büyük Atatürk sergisi İzmit'te

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2019 Cuma 12:18
 Dünya'nın en büyük Atatürk sergisi İzmit'te
İzmit Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında benzersiz bir müze-sergi ile yine bir ilke imza atıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının ve özel eşyalarının yer alacağı dünyanın en kapsamlı ve büyük Atatürk Müzesi, Kocaeli de ilk kez 28 Ekim’de İzmit’te açılacak.

İzmit Belediyesi, Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılını özel söyleşiler, konferanslar, konserler ve sergilerle dolu dolu kutlamaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Tarihçi Yazar Mimar Eriş Ülger’in kişisel koleksiyonu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait çok kıymetli eşyaların bulunduğu “Büyük Dahi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” sergisi ilk kez İzmitlilerle buluşacak. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Nicomedia Lions Kulübünün büyük katkılarıyla kurulan eşsiz müzenin açılışı 28 Ekim günü İzmit Gar Binası’nda saat 13.30 da gerçekleşecek. 

SON İÇTİĞİ KAHVE FİNCANI DA YER ALIYOR 

Kocaeli’de ilk defa açılacak bu özel müze sergide Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı Salih Bozok’tan intikal eden birçok tarihi belge ve eşyalar da yer alacak. Sergide 150 adet Ataya ait objenin yanı sıra, 300 adet fotoğraf ve tablo bulunacak. Atatürk’ün vefatından önce son kez kahvesini içtiği fincan, telvesiyle ziyaretçilere sunulacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silahı, gaz lambası, kahve içtiği fincanları, köstekli saati ve daha birçok şahsi eşyasının yanı sıra Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Fikrîye Hanım ve Sabiha Gökçen’e ait zariflik abidesi çok değerli eşyalar da yer alacak. Ayrıca bu müzenin Atamızın naaşının 19 Kasım 1938 de İzmit halkı ile buluştuğu bina ve noktada açılıyor oluşu da bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır. 

HERKESİ DUYGULANDIRDI 

Kocaelilileri Cumhuriyet’in ilk kurulduğu günlere götürecek ve o günlere ait derin duyguları yaşatacak olan bu özel müze sergi 28 Ekim 2019 - 30 Ocak 2020 tarihleri arasında tarihi İzmit Gar Binası’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak. Müzenin eser kutularının açılışında ve kuruluşu aşamasında görevli olan ekip ve güvenlik güçleri de dâhil olmak üzere herkesi gözyaşlarına boğan bu özel sergiye tüm Kocaeli halkı davetlidir. 

Son Güncelleme: 25.10.2019 12:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37