Edirne Enez'de 'Çeribaşı Kirazı'nda hasat zamanı

16 Haziran 2022 Perşembe 11:56
Edirne Enez'de 'Çeribaşı Kirazı'nda hasat zamanı

Edirne'nin Enez ilçesi Çeribaşı Köyü'ne özgü iklimiyle yetişen Çeribaşı Kirazı'nın hasadı yapıldıErdoğan DEMİR- Volkan Gazetesi (EDİRNE İGFA) - Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, Çeribaşı köyünde gerçekleştirilen Çeribaşı Kirazı’nın hasat programına iştirak etti.

Enez’in kendine has iklimi ve özellikle kuzey rüzgarlarının etkisi ile eşi benzeri görülmemiş olgunluğa, sertliğe ve lezzete kavuşan Çeribaşı Kirazı, dalından düşer düşmez iç piyasa görmeksizin ihraç ediliyor. 2021 yılındaki 30 tonluk rekoltenin 150 tona yükselmesi ve geçen seneye göre artan piyasa fiyatı çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Coğrafi İşaret Belgesi alınması sürecinin devam ettiğini ifade eden Kaymakam Göktaş, “Önümüzdeki yıllarda daha da değerlenen, coğrafi işaret belgesine sahip, artan rekoltesi ile iç piyasaya da arz edilebilen bir Çeribaşı Kirazı için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz, emek veren tüm çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum, Allah emeklerini zayi etmesin inşallah” dedi.

Çevre il ve ilçelerde Çeribaşı Kirazı adı altında satılan tüm ürünler kesinlikle Çeribaşı Kirazı olmadığı ve buna kimsenin inanmamasını da isteyen kiraz üreticileri, Çeribaşı kirazının tadabileceğiniz tek yerin kendi köyleri olduğunu söyledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37