Ekim Meclisi 1. oturumu tamamlandı

Gebze Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 1. Oturumu, Başkan Büyükgöz’ün yönetiminde yapıldı. Ekim ayı meclis toplantısının 2. oturumu, 16 Ekim Cuma günü saat 16’da yapılacak.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ekim 2020 Pazar 22:49
Ekim Meclisi 1. oturumu tamamlandı

Gebze Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 1. Oturumu, Başkan Büyükgöz’ün yönetiminde yapıldı. GKM büyük salonda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılan meclis oturumu, yoklama ve bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başladı. Gündemin 1 ve 2. sırasında yer alan; Yapı Kayıt Belgesi alan 32 adet parselin satışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Yavuzselim ve Hürriyet Mahallelerindeki taşınmazların Belediyemize yapılan müracaata ilişkin listede bilgileri verilen 17 adet hak sahiplerine (kullanıcılara) fiili kullanım alanları doğrultusunda 6292 Sayılı Kanunun 8. Maddesince doğrudan satışlarının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı ve meclis üyesi Yasemin Özdemir’in istifa ettiği İmar Komisyonu üyeliğine, yapılan oylamayla Hasan Özdemir seçildi.

2. OTURUM 16 EKİM’DE

Meclis gündemin 3 ve 4. Maddeleri olan; İlçemiz Güzeller Mah. sınırları içerisinde bulunan Çamaşır Dere’sinin imar planlarına aktarılması ve imar planı ile mevcut durumun uyuşmazlığının giderilmesine yönelik hazırlanan uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu; Balçık Mahallesi sınırlarında kalan İstanbul-Kocaeli il yolu K-6 Gebze-Şile yolu köprülü kavşağı Kol-1 Revizyon projesinin imar planına aktarılmasını içeren uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oybirliğiyle kabul edilirken gündemin 5. Maddesinde yer alan Gebze Otoyol kuzeyi planlama bölgesinde dere güzergahlarının imar uygulaması sınırı dışına çıkarılması, bazı orman parsellerinin planlara işlenmesi ve bu kapsamda düzenlenen uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu ise oy çokluğuyla karara bağlandı. Gündemde yer alan teklif maddeleri de yapılan oylamayla görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildiği ekim ayı meclis toplantısının 1. Oturumunda Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz meclis üyelerinin gündem dışı sorularını cevaplandırdı. Gebze Belediye Ekim ayı meclis toplantısının 2. Oturumu 16 Ekim Cuma günü saat 16’da GKM büyük salonunda yapılacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37