Elektronik kelepçe ile kadına şiddet yaşanmadı

25 Kasım 2021 Perşembe 16:59
Elektronik kelepçe ile kadına şiddet yaşanmadı

Aile içi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla bu yılın başında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Elektronik İzleme Merkezi'nde takip edilen 764 vakada, şu ana kadar kadına şiddet olayı yaşanmadı.ANKARA (İGFA) - Şiddet uygulayanın mağdura yaklaşmaması yönünde 7/24 kesintisiz olarak takibinin yapılabilmesi amacıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) kurulan Elektronik İzleme Merkezi'nde elektronik kelepçe takılması yönünde aile mahkemelerince verilen kararlar buradan takip edilebiliyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Elektronik kelepçe takmakla yükümlü kişi, şiddete maruz kalma ihtimali olan kişiye mahkeme kararının belirttiği mesafeden fazla yaklaşırsa merkeze GPS üzerinden uyarı sinyali düşüyor.

Uyarı doğrultusunda izleme personeli eş zamanlı olarak hem yükümlüyü hem de mağduru arıyor ve bulunduğu koordinattan ayrılmasını istiyor. Yükümlünün harekete devam etmesi ihtimali göz önüne alınarak mağdurla da irtibat kuruluyor ve kendini güvenli bölgeye alması, koruması için bir ekip gönderileceği söyleniyor. Yükümlü hareketine devam ederse kolluk personeli tarafından müdahale ediliyor ve hakkında gerekli işlemler başlatılıyor.

Eğer yükümlü kendisine takılan elektronik kelepçe ünitesini şarj etmezse veya kelepçeye yönelik bir sabotaj girişimi olursa; kayışı kesme, koparma, klips olarak ifade edilen aparatı çıkarma ya da farklı bir teşebbüs olursa elektronik kelepçe izleme personelinin ekranına bir uyarı düşüyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37