Gebze Alaettin Kurt stadı ve Meslek Lisesi acilen taşınmalı

Şu sıralar pek öne çıkmasa da Gebze’nin gündemini "Alaettin Kurt Stadı'nın zeminin suni çim mi yoksa doğal çim mi olmalı ?" şeklindeki tartışma işgal ediyor. Bu gidişle de sözü edilen çim meselesi daha belli bir süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Aralık 2020 Pazartesi 21:59
Gebze Alaettin Kurt stadı ve Meslek Lisesi acilen taşınmalı

Şu sıralar pek öne çıkmasa da Gebze’nin gündemini "Alaettin Kurt Stadı'nın zeminin suni çim mi yoksa doğal çim mi olmalı ?" şeklindeki tartışma işgal ediyor. Bu gidişle de sözü edilen çim meselesi daha belli bir süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor.

Konu ile ilgili olarak her iki tarafta sporun ve sporcunun faydasına olacak argümanları öne sürüyorlar, Ancak neticede karar verici siyaset makamı olacak, Gebze kamuoyunun da öteden beri böylesi toplumun her kesimini ilgilendiren konularla ilgili kayıtsızlığı, umursamazlığı bilindiğinden iş başındaki idare de “ Kent dinamikleri bu işlere kayıtsız, 4-5 gazetecide bu durumu birkaç gün yazar, tıpkı millet bahçesi ve daha öncekiler gibi unutulur gider bizde işimize bakarız” diyerek bildiklerini okuyorlar.

Bize göre Alaettin Kurt stadyumunun çiminin nasıl olacağından ziyade bu spor alanının yeri tartışmaya açılmalıdır, Bugün Gebze’nin tam orta yerinde kalmış bir tesisin zaten 7/24 felç olmuş bir Gebze trafiğini daha da beter hale getireceği artık herkes tarafından biliniyor.

İsmi tam olarak Gebze Alaettin Kurt Stadyumu olan spor tesisinin temeli 1993 yılında atılmıştı, 2007 yılında yenilenen, 27 bin seyirci kapasiteli ve zemini doğal çim olan Spor tesisisin bünyesinde Basın tribünü, engelli tribünü, protokol tribünü, turnikeler, kamera güvenlik sistemi, 1000 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. 4 tarafı da tribün ile çevrilidir Statta yapılan yenileme çalışması sonrasında ismi 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden, milletvekili Alaettin Kurt'un ismi verilmişti.

Birde Gebze Alaettin Kurt stadyumunun bitişiğinde yer alan Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bulunuyor, Yetkililerden aldığımız bilgilere göre yıllar içerisinde işlevini büyük oranda kaybeden bu eğitim alanı ile ilgili olarak ta dönemin Gebze belediye başkanı Adnan Köşker 03 Haziran 2017 tarihinde meclis toplantısında “Gebze Endüstri Meslek Lisesi de yıkılacak yerine Kirazpınar’da bir okul yapılacak, Yıkılacak olan Endüstri meslek lisesinin yerine de iki katlı ve 500 araçlık otopark yapılacak” şeklinde açıklama yapmıştı. Şimdiki yönetimin bu konuda ne düşündüğü ile ilgili de en ufak bir fikrimizin olmadığını buradan ifade ediyoruz.

Konuya bir anda Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Yaşar Çakmak ile KASF başkanı Murat Aydın’ında sadece “Çim” tarafından dahil olması bize rahmetli Necmettin Erbakan’ın o muhteşem “Pansuman tedbirler” ifadesini hatırlattı.

Hepimiz biliyoruz ki Gebze endüstri Meslek lisesinin önünden başlayan, Alaettin Kurt stadyumu önünden devam eden ve Merkez hastanesi önünde bulunan ışıklara kadar olan Bağdat caddesi boyunca 7/24 araç sürücülerinin çektiği ve vatandaşa da çektirdikleri trafik sıkışıklığı eziyetinin en azından belli bir bölümü de stadyum ve okul dolayısı ile yaşanıyor.

Eğer siyasetçilerimiz gündüz bir milyon nüfuslu Gebze’ye “Şehir” deme lütfunda bulunuyorlarsa bu şehrin ortak noktası olan Gebzespor’un istenilen seviyede olmadığını bileceklerdir, bugünkü hali ile bile hafta sonlarında karşılaşmalara gelen seyircilerin maç sonucu ortaya çıkardıkları araç ve yaya trafiğinin Gebzespor’un İkinci lige, birinci lige yada süper lige çıktığında nasıl bir trafik keşmekeşliği ile karşı karşıya kalacağını düşünmek bile istemiyoruz.

Lafı fazla eğip bükmeden siyasi otoritenin ve spor idarecilerinin “Çim” işinden önce bir an önce Gebze Alaettin Kurt stadyumu ile Gebze Endüstri meslek lisesinin şehir merkezinden dışarıya taşınmasını konuşmaları gerektiğine inanıyoruz.

Gebze’deki sporseverler bu yazıyı okuduklarında belki “Yüksel Ercan ne saçmalıyorsun.?” diye bize gönül koyabilirler ancak biraz sağlıklı düşününce Stadyum ve okulun şehir dışına çıkartılmasının Gebze’nin en büyük ve acil ihtiyaçlarından birisi olduğunu bileceklerdir.

Yerel yönetimlerin tamamında “Planlama birimi” ve o birimin başında “Planlama müdürleri” var, sözünü ettiğimiz planlama birimleri sağlıklı bir şekilde düşündüklerinde bizim ne kadar haklı olduğumuz da ortaya çıkacaktır.

Meleklerin cinsiyetini tartışmanın kimseye faydası olmaz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37