Gebze Belediyesi'nde proje onayı kaç ayda çıkıyor?

İnşaatçılar geç çıkan projelerden şikayetçi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mayıs 2016 Pazartesi 23:33
Gebze Belediyesi'nde proje onayı kaç ayda çıkıyor?
Gebze'de inşaat işi yapan firmalar, Gebze Belediyesi'nin imar servisinden oldukça şikayetçi. İmar Müdürlüğü'nün hantal yapısına dikkat çeken bir çok müteahit, "Gebze Belediyesi'nde bir projeye kaç ayda onay çıkıyor biliyormusunuz?" diye sordu.

İmar Müdürlüğü'nün, 'yeterli personelimiz yok' mazereti ile projeleri geciktirdiğini ileri süren bir çok firma, bu konuda ki şikayetlerini mail yoluyla gazetemize ulaştırdı. Gazetemiz haber servisinin konuyla ilgili yaptığı araştırmada, bir çok müteahit firma yetkilisi, İmar Müdürlüğü'nün hantal yapısından şikayet ederken, isimlerinin gizli tutulmasını isteyerek, bu konuda ki şikayetlerini sıraladılar.

İMAR SERVİSİ İLE İLGİLİ SORULAR
İsminin saklı tutulmasını isteyen bir müteahit gazetemize yolladığı mailde belediye yetkililerine şu soruları yöneltti; Sade bir vatandaş olarak arsanıza bir bina yapmaya kalksanız, ya da eski binanızda tadilat yapmaya kalsanız veya eski binanızı yıkıp yeniden yapmaya kalksanız, Gebze Belediyesi’nin İmar Müdürlüğü’nden proje onayınız kaç ayda çıkar biliyor musunuz? 

Her açıdan şehrimizin modern bir şekilde gelişmesi, insanca yaşanabilir hale gelebilmesi için, son derece stratejik ve lokomotif görevi gören İmar Müdürlüğü neden bu kadar hantal? Ne yapsak acaba başka şehre mi taşınsak, ne dersiniz?

HER İLÇE'DE AYNI DEĞİL
Gebze Belediyesi'nin İmar Müdürlüğü ile ilgili gazetemize ulaşın şikayetler doğrultusunda Gazetemiz Haber Servisi yaptığı araştırma sonrası, bir çok firmadan benzer şikayetler duydu. Gebze Belediyesi'nin İmar servisinde büyük sıkıntı yaşandığı halde, başka ilçelerde bu sorunları yaşamadıklarının altını çizdiler. 

Gebze Belediyesi ile birlikte bölgemizde ki başka belediye sınırları içerisinde de iş yapan firmalar, Gebze Belediyesi'nin İmar Müdürlüğü'nde yaşanan sıkıntı ve bekleme süresinin başka ilçelerde yaşanmadığının altını çizerek, bu durumun Gebze Belediyesi'nin genel tavrı mı, yoksa çalışanlardan kaynaklı bir sıkıntı mı olduğunu merak ettiklerini söylediler. 

YETERLİ PERSONEL YOK
Bu konudaki sıkıntılarını Gebze Belediyesi yönetimine ileten firma yetkilileri, aldıkları cevapla da büyük şok yaşamışlar. Belediye'nin yetkili isimleri, "Bu serviste yeterli sayıda elemanımız yok, sıkıntılar bundan kaynaklanıyor" cevabı almışlar. Gebze Belediyesi'nde böyle bir sıkıntının olmasının daha vahim bir durum olduğunu belirten konunun muhatapları, bu sıkıntının aslında sürekli değişen personelden kaynaklandığını ileri sürdüler.

Son Güncelleme: 31.05.2016 14:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37