Gebze İnönü ASM'de aile hekimine baltalı saldırı

Gebze İnönü ASM'de aile hekimine baltalı saldırı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Eylül 2018 Cuma 10:38
Gebze İnönü ASM'de aile hekimine baltalı saldırı
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı ile birlikte aile hekimine baltalı saldırı girişimi teşebbüsü nedeniyle Gebze İnönü Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. 

Aile hekimi S.E.'ye geçmiş olsun diyen Çeker şunları söyledi: 

Gebze İnönü Aile Sağlığı Merkezi’nde  görev yapan Aile Hekimi S.E ilaç yazdırmak için müracaat eden Nermin E. isimli bayan yazdırmak istediği ilacı, kendisinin geçmiş de hiç kullanmadığı sistem üzerinde tespit edilmiştir.  Aile Hekimi S.E  başkasının ilacını kendisi üzerine yazdırmak isteyen Nermin E.’ye başkasının ilacını kendi üzerine yazdıramayacağını bunun suç unsuru olduğunu hastanın kendisi geldiği takdirde muayenesi yapılıp gerekli ilaçların yazılacağı izah edilmiştir. Nermin E.  Yazdırmak istediği ilacın eşi Ergül E.’ye  ait olduğunu söylemiş yazılmasını istemiştir. 

MUAYENE EDİLMEDEN İLAÇ YAZILAMAYACAĞI NERMİN E.’YE İZAH EDİLDİ
Aile Hekimi S.E. ilaçların eşine ait olsa dahi hastanın muayene edilmeden  ilaç yazılamayacağı  Nermin E.’ye  anlatılmıştır.  Bunun üzerine Nermin E.  ASM’den ayrılmıştır. Kısa bir süre sonra Nermin E.’nin eşi Ergül E. elinde balta ile Aile Sağlığı Merkezi’ne gelerek balta ile Aile Hekimi S.E.’nın görev yaptığı odanın kapsını kırma girişiminde bulunmuş, monitörü kırmış, kapının çelik kasası baltanın darbeleri ile yarılmıştır. Hastaların  sıra numarası almış olduğu monitörün çekil kasasıda darbe girişiminden nasibini alarak ezilmiştir. 

ERGÜL E. HASTALARA VE ASM’DE GÖREVLİ PERSONELE KORKU DOLU DAKİKALAR YAŞATTI

ASM’de etrafa hakaret ve küfür ve tehditler yağdıran Ergül E. hastalara ve ASM’de görevli personele korku dolu dakikalar yaşatmış, daha sonra ASM’yi terk etmiştir. 
Yaşanan korku dolu dakikalardan sonra kolluk kuvvetleri müdahale ederek ASM’deki olaylara sebebiyet veren Ergül E.’yi kısa süre içerisinde yakaladılar.  Sanık Ergül E. Daha önceden işlemiş olduğu suçlar olduğu için tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderdi. 

ASM ÇALIŞANLARINA VE AİLE HEKİMİ S.E’YE GEÇMİŞ OLSUN 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Kocaeli Aile Hekimi Derneği Başkan Yardımcısı Sarper Ünal ile birlikte  görevi başında baltalı saldırıya uğrayan Gebze İnönü  ASM çalışanlarını ve Aile Hekimi S.E ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Üzücü olay hakkında bilgi aldı. 

ÇEKER: BUNUN ADI DÜPEDÜZ SAĞLIKTA TERÖRDÜR

Daha sonra Gebze İnönü ASM önünde açıklamada bulunan Çeker şunları söyledi: 

ASM’de görevi başında hastalara şifa dağıtan Aile Hekimi S.E karşı yapılan baltalı saldırıyı  Türk Sağlık Sen olarak kınıyorum. 

Vatandaşın sağlık çalışanına şiddet  uygulamayı bir hak olarak gördüğü süreci yaşamaktayız. Sağlık çalışanları görevleri başında tedirginler, akşam eve sağ veya darp edilmeden dönebilir miyim kaygısı ile görevlerini ifa etmeye çalışmaktadırlar.  Bu tedirginlik hizmet kalitesine de etki etmektedir. Sağlık da yaşanan bu sıkıntılı sürece artık sağlıkta şiddet demek doğru değildir. Bunun adı düpedüz Sağlıkta terördür. 

CAYDIRICI TEDBİRLER ALINDIĞI TAKDİRDE 
SAĞLIK’DAKİ ŞİDDET SON BULACAKTIR
  
Yetkililer artık bu şiddete dur diyecek yasaları biran önce çıkarmalıdırlar. Görevi başında  sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar uzun süre kamu hizmetlerinden faydalanamamalı. Tutuklu yargılanmalı, ağır para cezasına çarptırılmalıdır. 

Bu ve buna benzer caydırıcı tedbirler alındığı takdirde sağlık daki şiddet son bulacaktır. Sağlık daki şiddet mağduru Aile Hekimi S.E ve ASM çalışanlarına geçmiş olsun. Sendika olarak hekim arkadaşımızın ve ASM ve Sağlık çalışanlarının yanındayız. Konunun takipçisi olacağız. 
 
Son Güncelleme: 21.09.2018 10:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37