Gebze Kandıralılar Derneği'nin tavla şampiyonu Aktan Uslu oldu

Gebze Kandıralılar Derneği'nin tavla şampiyonu Aktan Uslu oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:10
Gebze Kandıralılar Derneği'nin tavla şampiyonu Aktan Uslu oldu

Gebze Kandıralılar Derneği’nin 13’ncüsünü düzenlediği Cumhuriyet Kupası Tavla Turnuvası’nda şampiyonluğu finalde eski şampiyon Hasan Turhan’ı yenen Gazeteci Aktan Uslu kazandı.

Gebze Kandıra Merkez Köylerini Kalkındırma ve Geliştirme Derneği’nin bu yıl 13’ncü kez düzenlediği tavla turnuvasında şampiyonluğu finalde 2010 yılının şampiyonu Hasan Turhan’ı mağlup eden gazeteci Aktan Uslu kazandı. Turhan’ın ikinciliği edindiği turnuvanın üçüncüsü Ayhan Pektaş, dördüncüsü Fatih Sungur oldu.

CUMHURİYET KUPASI ADIYLA SÜRÜYOR 

Sedat Durmuş başkanlığındaki Gebze Kandıralılar Derneği’nin ilki 2005 yılında düzenlenen ve aralıksız süren tavla turnuvası son iki yıl içinde Cumhuriyet Bayramı’ndan bir hafta öncesi oynatıldı ve turnuvaya Cumhuriyet Kupası adı da konuldu. Bu yılki turnuva için 56 tavlacı kesin kayıt yaptırdı. 48’i turnuvada maçlara çıktı.

TEK KADIN OYUNCU NİLGÜN AYDIN

Turnuvada dernek başkanı Sedat Durmuş ile birlikte Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türk Hava Kurumu Gebze Şube Başkanı MustafaYılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Baş, Elektrik Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cüneyt Tüfekçioğlu, KSMMMO eski yönetim kurulu üyesi Hafız Coşkun’un da aralarında bulunduğu Gebze’nin renkli simaları da mücadele etti. Bu yılki turnuvanın tek kadın oyuncusu Nilgün Aydın olurken, turnuvayı İsmail Baş’ın eşi, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Güner Anlar Baş da izledi.

GEBZE, İZMİT VE İSTANBUL’DAN TAVLACILAR

Eski şampiyonlar Recai Toker (2006), Mesut Atsız (2009) ve Hasan Turhan (2010) ikinci kez kupayı edinmeyi hedefledi ancak Recai Toker ikinci turda, Mesut Atsız çeyrek finalde elendi. Hasan Turhan finalde kaybedince ikincilikle yetindi. Şehir dışından da katılımcıların olduğu turnuvada İstanbul’dan İlyas Eroğlu,Erol Toksoy ve RifatÇölkesen, İzmit’ten Aydın Kaboğluda katıldı. 

ŞAMPİYONA HİNDİ, İKİNCİYE TAVLA, İLK DÖRDE SERTİFİKA 

Başkan Sedat Durmuş’un kısa bir açılış ve selamlama konuşması, turnuvanın kurallarına dair bilgilendirme ve ilk turun kura çekiminin ardından maçlara başlandı. 7 sayılık tek maçlarla, eleme usulü gerçekleşen turnuvanın yarı finalinde Aktan Uslu, Ayhan Pektaş’ı; Hasan Turhan, Fatih Sungur’u eleyerek finale adını yazdırdı. 
Final maçı iki beş sayılık üzerinden oynandı. Rakibini mağlup eden gazeteci Aktan Uslu, turnuvanın 13’ncü kupası ile birlikte ödül olarak Kandıra hindisinin sahibi oldu. Turnuvada ikinciliği edinen Hasan Turhan’ın ödülü tavla oldu. Turnuvada üçüncülüğü Ayhan Pektaş, dördüncülüğü Fatih Sungur edindi. Şampiyon ve ikinci ile birlikte üç ve dördüncülere de sertifika verildi. 

CENTİLMENCE BAŞLADI VE BİTTİ 

Daha önceki yıllarda olduğu gibi centilmence başlayıp sona eren turnuvada her maç sonrası rakipler birbirlerini tebrik etti. Sedat Durmuş ve yönetimi dört dörtlük bir ev sahipliği yaparken konuklara gün boyunca çay, kahve ve simit ikramında bulunuldu. Final maçının ardından kupa töreniyle turnuva sona erdi. 

1’NCİ TUR
Sedat Durmuş – Nail Çiler,Hakan Karaman - Murat Öztürk, Selçuk Turhan – Erkan Balıkçı, Erol Toksoy – İlyas Eroğlu, Mehmet Cüneyt Tüfekçioğlu – Necmi Altaş, Hasan Turhan – Enver Bülent, Recep Balıkçı -İsmail Baş, Recai Toker – Nilgün Aydın, Rıfat Çölkesen – Serhan Oğuz,Fatih Sungur - Halil Civelek, Çetin Fidan- Ali Son, Mustafa Yılmaz – İlker Sert,İsa Civelek - Mehmet Purut, HakanBuran – Hafız Coşkun, Yılmaz Fidan – Şeref Ünal,Selami Akan - Bülent Dinçman,Gökhan Balıkçı -Necmi Ayaz, Aydın Kaboğlu – Erdinç Erenoğlu, AyhanPektaş – Necdet Okumuş, Ertan Uygun – İbrahim Umutlu, İlker Koçak, Yusuf Salihoğlu, Mesut Atsız, Gültekin Okatan, Yüksel Durmuş, Ali İhsan Turhan, Buğra Bay veAktan Uslu rakipleri gelmeyince direk tur atladı.
2’NCİ TUR
Sedat Durmuş – İlker Koçak, Yusuf Salihoğlu – Hakan Karaman, Mesut Atsız – Selçuk Turhan, Mehmet Cüneyt Tüfekçioğlu – Erol Toksoy, Hasan Turhan – Gültekin Okatan, Recep Balıkçı – Recai Toker, Rıfat Çölkesen – Yüksel Durmuş, Fatih Sungur – Çetin Fidan, Ali İhsan Turhan – Mustafa Yılmaz, İsa Civelek – Buğra Bay, Aktan Uslu – Hakan Buran, Yılmaz Fidan – Selami Akan, Gökhan Balıkçı – Aydın Kaboğlu, Ayhan Pektaş – Ertan Uygun  

3’NCÜ TUR
Hasan Turhan – Recep Balıkçı, Sedat Durmuş – Yusuf Salihoğlu, Mesut Atsız – Mehmet Cüneyt Tüfekçioğlu, Fatih Sungur – Rıfat Çölkesen, Ali ihsan Turhan – İsa Civelek, Aktan Uslu – Yılmaz Fidan, Ayhan Pektaş – Gökhan Balıkçı.


ÇEYREK FİNAL
Ayhan Pektaş – Ali İhsan Turhan, Aktan Uslu – Sedat Durmuş, Fatih Sungur – Mesut Atsız, kura ile Hasan Turhan
YARI FİNAL 
Aktan Uslu – Ayhan Pektaş, Hasan Turhan -  Fatih Sungur
ÜÇÜNCÜLÜK DÖRDÜNCÜLÜK
Ayhan Pektaş – Fatih Sungur 


FİNAL
Aktan Uslu – Hasan Turhan  


Son Güncelleme: 25.10.2017 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37