Gebze Mimarlar Odası'nda Elgin yeniden başkan seçildi

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin bugün yapılan kongresinde seçime tek aday olarak giren Cenk Elgin yeniden başkan seçildi. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Kasım 2021 Cumartesi 21:19
Gebze Mimarlar Odası'nda Elgin yeniden başkan seçildi

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin bugün yapılan kongresinde seçime tek aday olarak giren Cenk Elgin yeniden başkan seçildi. 

Seçime tek liste ile gidilirken Elgin ikinci defa başkan seçildi. Cenk Elgin başkanlığındaki yeni yönetim Nilay Dinçer Çelikel, Merve Çakır, Şerif Canpolat ve Banu Akson’dan oluştu. 
Yedek üyeliklere Oğuzhan Çengel, Ömer Şerif, Emre Korkmaz, Hilal Meten ve Feyza Mataracı seçildi. 

Elgin yeni dönemde yönetim kurulunu tamamen değiştirirken, önceki dönem yöneticilerinden Nilüfer Topaloğlu, Feyzanur Göksu, Neval Aydın Düzce ve Gizem Biçer Altunkaya bu dönem yönetime aday olmadı. 

DİVAN BAŞKANI EROL BAYINDIR

TMMOB Gebze Lokali’nde gerçekleşen tek adaylı kongreye fazla katılım olmadı. 468 delegenin oy hakkının bulunduğu kongreye katılım 40-50 aralığında oldu. 
Kongrede divan başkanlığına temsilciliğin kurucu başkanı Erol Bayındır seçilirken, Bayındır’a divanda Emre Başöz, Feyzanur Göksu ve Nilüfer Topaloğlu eşlik etti. Kongreye Alper Dülger, Sami Kafadar, Çayırova Belediye Meclis Üyesi Salih Işık ve Kocaeli Şube eski Başkan Yardımcısı Mehmet Kozcağız da katıldı. 

DAHA GÜÇLÜ İLERLİYORUZ

Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede 10’ncu döneme dair faaliyet raporu ve mali rapor oy birliğiyle onaylandı. 

Başkan Elgin kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

10’ncu dönem yönetim kurulu olarak birlik amacıyla çıktığımız bu yolda 468 üyemiz ile daha güçlü ve daha büyük bir aile olarak ilerliyoruz. Bu zamana kadar bölgemize, mesleğimize ve meslektaşımıza katkı sunmak adına sayısız faaliyetlere imza attık. 
Her zaman aile samimiyeti ile ilerleyerek kapsayıcı ve kapsamlı olmaya çalıştık. Pandemi koşullarına rağmen mesleğimize ve meslektaşımıza olan bağlılığımızla elimizden gelen gayret ve çabamızla yolumuza devam ettik. 
Tek liste olarak girdiğimiz seçim bir güven oyu, güven tazeleme seçimidir. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır sözüyle ilerlediğimiz bu yolda 1954 yılında kurulan TMMOB ruhunu tüm bağlılığımız ile sürdürmekteyiz.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Başkan Elgin konuşmasında önümüzdeki günlerde kutlanacak Öğretmenler Günü’ne atıfta bulunup başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. 
Konuşmasını Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız” sözleriyle tamamladı. 

DİLEK VE TEMENNİLER

Dilek ve temenniler bölümünde kongrede divan başkanlığını üstlenen Erol Bayındır temsilcilik yönetiminin üyelere yönelik sosyal faaliyet ve yaklaşımlara ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti. 
Bayındır ayrıca odanın genel merkezinin İstanbul ve İzmir ağırlığından kurtularak, yönetime Anadolu’dan da yöneticilerin girmesi gerektiğini kaydetti. 

Salih Işık da oda üyesi mimarların parti farkı gözetmeksizin inandıkları partide aktif siyaset içinde yer alması; milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği gibi makamlara aday olması gerektiğini dile getirdi. 

Kongreye katılan üyeler ve konukları mesleğin sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduktan sonra oylamaya geçildi ve Cenk Elgin, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin başkanlığına tekrar seçildi. 

Son Güncelleme: 20.11.2021 21:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37