Gebze Ticaret Odası’nda Mayıs ayı meclisi yapıldı

Gebze Ticaret Odası Mayıs ayı olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Mayıs 2022 Perşembe 12:02
Gebze Ticaret Odası’nda Mayıs ayı meclisi yapıldı

Gebze Ticaret Odası Mayıs ayı olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anarak sözlerine başladı.

Çiler, Gebze Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu üyeliğine tekrar seçildiğini ve Bilişim Vadisi’nin kuruluş yerinin Gebze Ticaret Odası olduğunu dile getirdi.

- Şu an 3.090 kişinin istihdam edildiği milli proje BİLİŞİM VADİSİ’nin ileride 100.000 çalışan istihdam edeceği ve teknolojinin, tasarımın, dijital oyunların merkezi olacağını,

- Gebze Ticaret Odası’nın Ankara ve Muğla ile birlikte Dijital Oda seçilen 365 Oda/Borsa arasında 3 Odasından biri olduğunu vurguladı.

- Mayıs ayı içerisinde yer alan 18 Mayıs Müzeler Günü’nü kutlayan Çiler; Eskihisar/Gebze Osman Hamdi Bey evi ve Müzesi için Gebze Ticaret Odası’nın gayretlerinin sonuçlandığı ve müzenin restorasyonuna en kısa sürede başlanacağını müjdeledi.

- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak,

- 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 569. Yılını da kutladı ve Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı)’nın Gebze’mizin sınırları içinde olmasından duyduğu gururu dile getirdi.

- Hal konusunda Oda olarak yapılan gündemlerin ve görüşmelerin olumlu sonuçlandığını dile getirerek, taleplerini göz önünde bulunduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti ve bölgeye bir galericiler sitesi kazandırılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

- 29 Ocak 2020’de açılışını gerçekleştirdikleri, sanayiye nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen, pandemi süreciyle eğitime başlayamayan, çocukların teknolojiyle ve yenilikle buluştuğu, 365 Oda/Borsa arasında ilk kez yapılan İnovasyon Akademisi’nin 9 Mayıs 2022 itibariyle eğitimlere başladığını ve projenin diğer Odalara örnek olduğunu,

- Bir sonraki projeleri stajyer transfer ofisi kurulmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini,

- Dövizde dalgalanmalar yaşandığını fakat, umutsuzluğa kapılmadan çalışmaya devam edeceklerini,

- İhracat projesiyle bir çok üyenin dış pazarlara açılmasını sağladıklarını ve bir çok firmayı uluslararası pazarlara katarak ihracatla tanıştırmaya devam ettiklerini,

- Afet gönüllüleri oluşturmak üzere TMMOB İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Makinacılar Odası ile birlikte çalışarak eğitimler vereceklerini,

- Mobil Aşevi projelerinin sınırlarını aştığını ve Mobil Mutfak projelerinin en kısa sürede devreye alınacağını, 20.000 kişinin yemek ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu,

- Yapılmaya başladığı günden bu yana ana sponsorları arasında yer aldıkları Gebze Teknik Üniversitesi Kozadan Kelebeğe Engelsiz Gençlik Festivali’ne tekrar destek sağladıklarını ve daima engelli dostlarımızın yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Tarihi dokumuza sahip çıkmamız gerektiğini de vurgulayan Çiler; Gebze’nin Büyükşehirli il olması noktasında 2023 yılından ümitli olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37