Gebze'de 'Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı' yapıldı

Gebze'de 'Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı' yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Kasım 2017 Çarşamba 20:15
 Gebze'de 'Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı' yapıldı
GEBZE Cumhuriyet Başsavcılığı ile kolluk kuvvetlerinin daha verimli çalışabilmesi için 'Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirildi. Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, yargı yetki ve görev alanında bulunan adli kolluk birimleri ile adli işlemlerin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kolluk birimleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı birimleri arasındaki talep ve görüşlerin karşılıklı olarak aktarılması, adli işlemler ile ilgili talimatların savcılık tarafından adli kolluk birimlerine iletilmesi ve soruşturma işlemlerinin daha etkin, daha verimli yürütülmesi amacıyla, Gebze Adliyesi'nın toplantı salonunda 'Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı' düzenledi. 

Toplantıya Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Gebze Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Savcısı Faik Ateş, Gebze Cumhuriyet Savcıları, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası emniyet müdürleri ve polis memurları, Gebze ve Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri olmak üzere yaklaşık 150 kadar kişi katıldı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu toplantıda yaptığı konuşmada, "Daha önceden de belirli periyotlarla yaptığımız toplantılarımızdan farklı olarak bu sefer daha geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı yargı yetki ve görev alanında bulunan adli kolluk birimleri arasındaki, adli işlemlerin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesinin sağlanmasıdır. 

Adli kolluk görevlilerinden isteğimiz, vatandaşlarımızın hak kaybına sebebiyet verilmemesi ve adalet duygusunun zedelenmemesi için, sürekli olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız ile irtibat halinde bulunarak, yaptıkları işlemlerde ilgili yasal mevzuata riayet ederek, daha titiz, dikkatli ve gayretli olmalarıdır. Bu konuda, cumhuriyet savcılarımız, yapılan eksik ve yanlış işlemlere ilişkin olarak notlarını sunacaklar. Adli kolluk görevlilerimizin de bu konularda bizlerden olan talep ve önerilerini dinleyerek, sorunların karşılıklı olarak giderilmesine çalışacağız" dedi.

Gebze Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Savcısı Faik Ateş ise yaptığı sunumun ardından, cumhuriyet savcıları ile kısa başlıklar halinde karşılaşılan sorunları dile getirdi. Toplantının devamında, söz alan adli kolluk görevlileri istek ve önerilerini sundu. Gebze Cumhuriyet Başsavcısı ve cumhuriyet savcıları soruları cevaplandırdı.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 01.11.2017 20:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37