banner55

Gebze'de köy yollarına 30 km çizgi çekildi

Gece görüşü için cam kürecikleri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Ağustos 2016 Cumartesi 21:28
Gebze'de köy yollarına 30 km çizgi çekildi
Büyükşehir tarafından Gebze ilçesindeki modern köy yollarına ulaşım güvenliği için yol çizgileri çekildi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze ilçesindeki yol çalışmalarını sürdürürken trafik güvenliğini sağlamak için yol çizgilerini çekmeyi ihmal etmiyor. Özellikle akşam karanlığında sürücülere büyük kolaylık sağlayan çalışmalar kapsamında Gebze köy yollarının 30 kilometrelik kısmına çizgiler çekildi. Yol çizgilerine serpilen cam kürecikleri araç farından ışık demetini yansıtmasıyla gece yol güvenliğini sağlıyor.
 
YOL ÇİZGİLERİNE ÖNEM
Trafik güvenliği açısından yolların asfalt ile kaplanması, trafik levhaları gibi etmenlerinin dışında yol çizgilerinin de önemi büyük. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi yolları modern hale getirirken yol çizgilerine de önem gösteriyor. Can güvenliğini de sağlayan bu hassasiyet sadece kent merkezilerinde değil köy yollarında da uygulanıyor.
 
30 KİLOMETRELİK YOL
Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar Gebze ilçesinin köylerinde de devam etti. Gebze Pelitli, Duraklı, Yağcılar, Elbizli, Makinacılar OBS, İMES, Anadolu Caddesi ve Tavşancıl gibi noktaları kapsayan çalışmalarda 30 kilometrelik köy yoluna yol çizgileri çizildi.
 
CAM TANECİKLERİ
Özel makinalar tarafından gerçekleştirilen çizgi çalışmasında gece görüşünü kolaylaştırmak amacı ile özel cam kürecikleri kullanılıyor. Çizgi boyalarının üzerine bırakılan küresel cam tanecikleri, aracın farlarından gelen ışık demetini sürücüye doğru geri yansıtarak yol işaretlerinin gece görünürlüğünü sağlayarak olası kazaların önüne geçiliyor. 
Son Güncelleme: 07.08.2016 23:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37