Gebze’de online belediyecilik çığır açıyor

Online belediyecilik hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Gebze Belediyesi’nde “E-İş Yeri Ruhsat Başvuru” hizmeti de, www.gebze.bel.tr adresinde vatandaşların kullanımına sunuldu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Nisan 2021 Pazartesi 21:49
Gebze’de online belediyecilik çığır açıyor

Online belediyecilik hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Gebze Belediyesi’nde “E-İş Yeri Ruhsat Başvuru” hizmeti de, http://www.gebze.bel.tr adresinde vatandaşların kullanımına sunuldu.

Gebze Belediyesi’nden yeni bir online hizmet daha. Başkan Büyükgöz’ün talimatları doğrultusunda e-belediyecilik (online belediyecilik) çalışmalarına hız verildiği Gebze Belediyesi’nde yeni bir hizmet daha vatandaşın kullanımına sunuldu. Gebze’de artık, işyeri açma ruhsatı başvuruları artık internet üzerinden yapılabilecek. İşyeri açmak isteyen vatandaşlar artık, belediye gelmeden ruhsat başvurusunda bulunabilecek.

BELEDİYEYE GELMEDEN

Gebze Belediyesi’nin http://www.gebze.bel.tr  internet adresinde ‘E-İşyeri Ruhsat Başvuru’ sekmesini kullanacak olan ruhsat başvuru sahipleri; işyeri açma ruhsatı başvurusunun yanı sıra ruhsat yenileme işlemlerini de rahatlıkla yapabilecek. Başvuru ekranında bulunan bilgileri dolduran başvuru sahibinin ön başvurusunun sistem üzerinden alınacağı uygulamada ilk olarak kimlik ve telefon doğrulaması yapılacak.

ADIM ADIM BAŞVURU

İlgili müdürlük tarafından yapılan değerlendirmenin olumlu olması durumda başvuru sahibine mail ve telefon yoluyla; gerekli olan belgelerin bilgisi ve bu evrakların sisteme yükleneceği bağlantı linki gönderilecek. Gerekli belgelerin sisteme yüklenmesinin tamamlanmasının ardından ruhsat harç tutarı hesaplanarak başvuru sahibinin bilgisine sunulacak. Ödeme ekran linkinin de aynı şekilde kendisine gönderilecek ruhsat başvuru sahibi 5 iş günü içerisinde harç tutarını ödediğine ilişkin makbuzu da sisteme yüklemesinin ardından işyeri açma ve çalışma ruhsatı hazırlanmaya başlayacak.

ONLİNE HİZMETLER

ruhsatı teslim alınması için başvuru sahibine bilgilendirme mesajının gönderileceği uygulamanın vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak olan Gebze Belediyesi’nin ayrıca; ‘e-eksper, e-asansör tescil, e-imar durumu, eğitim e-kayıt, e-dilekçe sorgulama, borç ödeme’ gibi online belediyecilik hizmetleri de http://www.gebze.bel.tr adresinden kolaylıkla gerçekleştiriliyor.

Son Güncelleme: 12.04.2021 21:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37