Gölcük'te şükür kurbanı kesildi

Kocaeli'de, Gölcük İlçe Müftülüğü tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılınması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Mayıs 2020 Cuma 23:51
Gölcük'te şükür kurbanı kesildi

KOCAELİ  (AA) - Kocaeli'de, Gölcük İlçe Müftülüğü tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılınması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi.

Gölcük Mezbaha Müdürlüğündeki programda konuşan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, tüm dünyada olduğu gibi ilçede de yaklaşık 3 aydır salgınla mücadele ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yoğun bir çaba sarf edildiğini vurgulayan Karabulut, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzeri tüm kamu kurum ve kuruluşlarına herkese teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmalarımız sırasında gerek sağlık çalışanlarından gerek kurum kuruluşlarında vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizler tüm dünyaya örnek olacak bir mücadele verdik. Bu mücadeleyi hem Türkiye'de hem de ilçemizde verdik bu mücadelemizde başta kaymakamlığımız, belediyemiz kamu, kurum, polisimiz, jandarmamız ve tüm vatandaşlarımız bu özverili mücadelede destek verdiler."

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de camilerde ibadetin başladığını kaydederek, "Allah bir daha böyle bir olayla bizleri sınamasın. Vatandaşlarımız bundan sonra da bu tedbirleri elden bırakmayıp, gerekli önlemlerini sürdürmelerini ikinci bir dalgaya yakalanmamamızı sağlayacaktır." dedi. 

Daha sonra Gölcük Müftüsü İlyas Öztel tarafından dua edilmesinin ardından şükür kurbanı kesildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37