banner55

Gölcük’te engellilerin yüzü gülüyor

Gölcük Belediyesi, Adil Paylaşım Derneği, Hollanda İnsani Yardım Derneği ve Gölcük Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle, ilçede yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırarak amacıyla, 14 engelli vatandaşa akülü araç teslim edildi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Nisan 2021 Pazartesi 21:29
Gölcük’te engellilerin yüzü gülüyor

Gölcük Belediyesi, Adil Paylaşım Derneği, Hollanda İnsani Yardım Derneği ve Gölcük Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle, ilçede yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırarak amacıyla, 14 engelli vatandaşa akülü araç teslim edildi.

Gölcük Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan törene; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, Adil Paylaşım Derneği Başkanı Murat Kurt, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat, belediye meclis üyeleri, araçları alacak engelliler ve aileleri katıldılar.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer törende yaptığı konuşmada: “Bugün Ramazan ayının hemen öncesinde hayırlı bir iş için buradayız. Hollanda’dan bu araçların gelmesinde büyük emeği olan Adil Paylaşım Derneği Başkanı Sayın Murat Kurt’a, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Hasan Bat’a ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum” dedi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HER ZAMAN POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK

Başkan Sezer konuşmasının devamında: “Bizim ilk günlerden itibaren söylediğimiz bir şey vardı. Engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştik. İki yıllık süre zarfında akülü araçlar değil, pek çok engelli hemşehrimize akülü araç ulaştırılması ya da akülerinin yenilenmesi noktasında destek olduk. Yakın zamanda derslerine destek olmak amacıyla işitme engellilerimiz için başlatmış olduğumuz bir kurs var. Bu kurs Türkiye’de iki yerde var. Geniş kapsamlı olan, çocukların evlerinden alınarak derse getirilmeleri ve tekrar evlerine götürülmesine kadar çok ayrıntılı düşünülen bir çalışma yürütülüyor. Yine Adnan Menderes İş Merkezi 2.katında PTT’nin olduğu binanın üst katına engelli vatandaşlarımız çıkamıyorlardı. Hasan kardeşimizin bunu iletmesinden sonra burada yapılan asansörle aslında şehir içerisindeki bir engel daha ortadan kaldırılmış olduk” dedi.

BAŞKAN SEZER ENGELLİLERİN EĞİTİMİYLE İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ MÜJDE VERDİ

Engelli hemşehrilerimizin eğitimine de destek vermeye devam edeceğiz diyen Başkan Sezer: “Burada açıklamak istediğim iki önemli konu var. Değirmendere Garipler Mezarlığının yanında bulunan, Gölcük Belediyesi Meclis kararıyla, Otistik Çocuklarımıza okul yapmak için tahsis ettiğimiz arazide zemin etüdünü tamamladık. Şu an için proje çalışması devam ediyor. Yakın zamanda ihalesine çıkılacak ve Gölcük, Otistik Çocuklarımız için modern bir okula kavuşacak. Bunun dışında, Koray Aydın Parkı’nın yakınında bulunan, depremden sonra kalıcı iş merkezi olarak yapılan ancak kullanılmayan bir iş merkezi var. Bu bina ile ilgili engelleri çözdükten sonra Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız iş birliğiyle; zemin katta engelli vatandaşlarımızın çocukları için bir anaokulu, üst katlarında da meslek edindirme okulunu hayata geçireceğiz. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya, pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YENİ ARAÇLARIN HAYIRLI, UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Başkan Sezer konuşmasının devamında da: “Sizlerin ve tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Hayır sahibi vatandaşlarımıza da sizlerden dua istiyorum. Allah eksikliklerini göstermesin. Bundan sonrada iş birliği içerisinde, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelli kardeşlerime yeni araçlarının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere ve sizlere de katılımız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ MESAJI VERDİLER

Bu hizmetin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Adil Paylaşım Derneği Başkanı Murat Kurt ve Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat da yaptıkları konuşmada; Başkan Sezer’e teşekkürlerini ilettiler ve Gölcük’teki engelliler için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerinin mesajını verdiler. Araçlarına kavuşan engelli vatandaşlarda, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Adil Paylaşım Derneği Başkanı Murat Kurt ve Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37