banner55

GOSB KULE'nin lansmanı yapıldı

GOSB, veri üzerine inşa ettiği ve geleceğin merkezine konumlandırdığı vizyon projesi GOSB KULE’nin lansmanını gerçekleştirdi. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Şubat 2020 Çarşamba 20:44
GOSB KULE'nin lansmanı yapıldı

GOSB, veri üzerine inşa ettiği ve geleceğin merkezine konumlandırdığı vizyon projesi GOSB KULE’nin lansmanını gerçekleştirdi. 

GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı organizasyona, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile Kocaeli, Gebze ve Çayırova protokolü, GOSB Sanayicileri, GOSB’da yer alan firmaların Teknoloji yetkilileri, GOSB’un kuruluşu ve gelişimine önemli katkılar sunan kişi ve kurumlar, OSB Yönetim Kurulu Başkanları ile birçok teknoloji devi firma katılım sağladı.

15-16 Şubat 2020 tarihinde Sapanca Elite World Otelde gerçekleştirilen lansman organizasyonuna, GOSB KULE Teknik Lansmanı ve Teknoloji toplantıları ile başlandı. GOSB Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez ile Teknoloji Müdürü Engin Işık’ın GOSB KULE’nin hikayesini anlattığı toplantıya, Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy’un konuşması ve alanında uzman IT Profesyonellerinin konuşmacı olarak yer aldığı 'İş Ortakları', 'Gelecek Ne Getirecek?' ve 'Müşteri Deneyimi' panelleri ile devam edildi. Toplantı sonunda GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından, panelistlere günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Teknoloji Toplantıları sonrasında katılımcılar, doğa yürüyüşü ve Brenda ile canlı müzik performansı etkinliklerinde bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldular ve keyifli vakit geçirdiler.

Gün boyunca süren organizasyona, akşam Gala Yemeği ile devam edildi. Funda Arar ve Kubat’ın sahne aldığı Gala gecesine, GOSB KULE’nin dünü ile bugününün anlatıldığı, geçen süreçteki emeğin ve mücadelenin yansıtıldığı tanıtım filmi ile başlandı. Tanıtım filmi sonrasında, GOSB Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

Açılış konuşmalarının ardından organizasyona sponsor olarak katkı sunan Detaysoft, İstanbul Pazarlama, Genetec, Barikat, Tech Data firmalarının yetkililerine, Vahit Yıldırım tarafından teşekkür plaketi sunuldu.
Organizasyon sonunda GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, “Gelecek Sizinle” mottosuyla çıkılan, teknolojinin yeni merkezi GOSB KULE’nin lansman yolculuğuna eşlik eden, destek veren kişi ve kurumlar ile katılımda bulunan tüm davetlilere teşekkür etti.

GOSB KULE HAKKINDA

Mevcut yetkinlikleri ve nitelikli insan kaynağı ile bugünün problemlerini çözmekle birlikte, sanayicilerine butik teknoloji hizmetleri sağlayarak önlerini açmayı ve rekabet ortamında geri kalmamalarını sağlamayı hedefleyen GOSB, mevcut know-how’ı ile katılımcılarının ihtiyaçlarını harmanlayarak, Türkiye’de bulunan OSB’ler içinde veri merkezi kuran ilk OSB olmuştur.
 
13 yıldır katılımcılarına kendi fiber optik şebekesi üzerinden haberleşme hizmetleri sunan GOSB, TIER-3 standartlarına göre tasarım ve kurulumu gerçekleştirilmiş olan GOSB KULE veri merkezini, katılımcılarının hizmetine açmıştır. GOSB KULE projesi sayesinde firmalar, konsolidasyon ile maliyeti paylaştırılmış veri merkezinden sanal veri merkezi, yedekleme, replikasyon, arşivleme, sanal masaüstü altyapısı (VDI), iş sürekliliği ve yönetilebilir güvenlik hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.

Dijital teknoloji devrimine ve dönüşümüne hızlı biçimde uyum sağlayarak, sanayiciler ile gelecek arasında köprü oluşturan GOSB, GOSB KULE projesi ile ülkemizin stratejilerinin belirlenmesine de esin kaynağı olmuş bir vizyon ortaya koymuş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2019-2023 dönemini kapsayan 'On Birinci Kalkınma Planı' ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan '2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi' kapsamında, OSB’lerin, Veri Merkezi ve Siber Güvenlik Merkezi hizmetlerine odaklanması hedef gösterilmiştir. 

GOSB, Türkiye’de bulunan 300’den fazla OSB’ye örnek gösterilen modeli uygulayan tek OSB olarak, bugüne kadar sanayicilerin münferit olarak yaptıkları lisans, donanım, enerji ve iklimlendirme sistemi yatırımlarını, GOSB KULE çatısı altında konsolide etmiş ve yarattığı maliyet avantajı ile ülke kaynaklarının verimli kullanılması ve teknoloji israfının önlenmesi açısından büyük bir katkı sağlamıştır.

Son Güncelleme: 19.02.2020 20:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37