GTÜ bir projeyi daha ürüne dönüştürdü

GTÜ zaman, iş gücü ve enerji maliyetlerini azaltacak önemli bir projeye imza atarak ticarileştirdi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Kasım 2020 Çarşamba 13:34
GTÜ bir projeyi daha ürüne dönüştürdü

GTÜ zaman, iş gücü ve enerji maliyetlerini azaltacak önemli bir projeye imza atarak ticarileştirdi.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektör Yardımcısı ve Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Keskinler öncülüğünde, Üniversite- Sanayi İşbirliği (ÜSİ) adına mikronize toz kükürt üretim yönetimi projesi sonucunda, ürün ve bu ürüne ait bir proses geliştirilerek, Fikri, Sınai ve Mülkiyet Hakları (FSMH) kapsamında koruma altına alındı.

GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) destekleriyle hem ülkemiz hem de üniversitemiz adına büyük bir başarıya imza atarak prosesin ÜSİ içerisinde olunan Agrolı̇nk Tarım Ürünlerı̇ İthalat Ve İhracat Limited Şirketi ne ticarileştirilmesi gerçekleştirildi.

GTÜ Senato Salonunda yapılan toplantı sonucu GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Gözel, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları ve firmayı temsilen Abdullah Babagylyjow ve Abbas Abbasov’un katılımlarıyla imza töreni yapıldı.

İmza törenin ardından ürün ve konu ile ilgili açıklama yapan Keskinler şu ifadeleri kullandı:

Tarımda kullanılan gübrelerin ürün etkinliğini artırması için toz kükürt kullanılmaktadır. Daha kaliteli ve daha tutarlı mahsul üretmek için kükürt çapı ve boyutu büyük önem teşkil etmektedir.

Ticarileştirilen mikronize toz kükürt üretim yönetimi ile piyasada 48 saatte gerçekleştirilen üretim süresi 1 saate indirgenmiş olup su ve kükürtün aynı anda ısıtılarak aynı tankta işlem görmesiyle hem zaman hem işgücü hem enerji maliyetlerinde azalma olan bir toz kükürt üretim yönteminin gerçekleştirilmektedir.

Bunun gibi ARGE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan somut bir ürün ve beraberindeki yenilikler, ticarileştirme ile katma değer oluşturacak ve yeni fikrilerin hayata geçirilmesi, ticarileştirme hususunda farkındalığın artırılması için ön ayak olacaktır.

Tescil olan ulusal/uluslararası patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım sayısı, patentin lisanslanması ve ticarileşmesi; Araştırma Üniversitesi göstergeleri, girişimcilik ve yenilikçilik endeksleri ve üniversite sıralama endeksleri için önemli parametrelerdir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37