Hasta vatandaşları sevindiren proje

Büyükşehir Belediyesi ‘Gönül Kazan’ projesiyle 2 öğün yemek alan kanser hastası Sebahat Eraslan; “Hastalar için hayati derecede önemli bir hizmet” dedi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mayıs 2020 Salı 16:57
Hasta vatandaşları sevindiren proje

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde ikamet eden bakıma muhtaç, kimsesiz ve hasta durumdaki vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Gönül Kazan” projesi ile hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere ve ailelere çözüm olarak, günlük iki öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırıyor. Bu kapsamda İzmit ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde ikamet eden Sebahat Eraslan’a da ‘Gönül Kazan’ projesi kapsamında sıcak yemek hizmeti veriliyor.

“HASTALAR İÇİN HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ BİR HİZMET”

63 yaşında olan ve kanser tedavisi gören Sebahat Eraslan; “Bir senedir kanser tedavisi görüyorum. Özellikle kemoterapi aldığım zaman bırakın yemek yapmayı suyumu dahi içemiyordum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hızır gibi yetişip bana hazır yemek hizmeti vermeye başladı. Bu hastalar için hayati derecede önemli bir hizmet. Hazır yemek yaşantıma çok büyük kolaylıklar getiriyor. Bu projede emeği geçen ne kadar insan varsa hepsine ne kadar teşekkür etsem ve minnet duysam azdır. Çalışanların, hizmet edenlerin nazikliği, insanlığı, bizlere güzel yaklaşımı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GÜNLÜK İKİ ÖĞÜN YEMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Gönül Kazan” projesi ile hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere ve ailelere çözüm olarak, günlük iki öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırıyor.

PROSEDÜR NASIL İŞLİYOR?

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne gelen başvurular, uzman personel tarafından yapılan sosyal incelemeler neticesinde vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığı, varsa ne tür ihtiyaçları olduğuna ve giderilmesi için neler yapılabileceği Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan görüşme sonucunda karara bağlanıyor. Başvurular için; fakirlik belgesi, aile bireylerinin nüfus cüzdan fotokopileri, başvuru dilekçesi ve 18 yaşından büyük aile bireyleri için SGK dökümleri ile kendilerine en yakın çözüm masasına yapmaları gerekiyor.

GÖNÜL KAZAN PROJESİ NEDİR?

“Gönül Kazan” projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlara günlük iki öğün olacak şekilde evlerine hazır yemek ulaştırılıyor. Bu proje ile birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanarak, ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmadan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

BİLGİ İÇİN 153’Ü ARAYIN

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu “Gönül Kazan” sıcak yemek projesinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların bilgi için Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi olan 153 numaralı telefona ulaşmaları yeterli oluyor.

Son Güncelleme: 05.05.2020 17:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37