Hayaldi gerçek oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Aralık 2020 Çarşamba 21:15
Hayaldi gerçek oldu

“Dünkü ev ziyaretiniz öğrenciniz …’yı öyle güzel etkilemiş ki Gülay Hocam, oğlum sabah 7.30’a saati kurmuş ve kalkmıştı. Üzerini değiştirmiş, yatağını toplamış, kahvaltısını yapmış ve ilacını ben hatırlatmadan içmiş ve tam zamanında derse giriş yapmıştı. Sizlere ne kadar dua etsem azdır. Bütün öğretmenlerimizden ve sizden Allah bin kere razı olsun. ‘’

Velimizden gelen bu mesajla güne umutla başladım. Verdiğimiz emeğin bir gün sonra olumlu sonuçlarını görmek öğrencilerim için beslediğim olumlu düşüncelerin güçlenmesini ve motivasyonumun artmasını sağladı. Öğrencimizi ziyaret ettiğimizde yaşanan olaylar zihnimde bir film sahnesi şeklinde canlandı.

Hastaneden çıkmış ve arabaya doğru yürümeye başlamıştım. Öğrencimizin evi arabayı park ettiğim yere çok yakındı. O anda hazır buradayken öğrencimizin nasıl ders çalıştığını kontrol etmek düştü aklıma. Hemen velimize telefon açtım, velimiz “Tabii ki Gülay Hocam, evdeyim ve müsaidim, çok sevinirim.” dedi.

Evlerinin önüne geldim, zili çaldım. Velimiz kapıyı açtı, içeri girdim, bana öğrencimizin odasını gösterdi ve öğrencimizin geleceğimden haberinin olmadığını ve ona sürpriz olacağını, çok şaşıracağını söyledi. Odasının kapısını gösterdi. Kapıyı çaldım. İçerden yüksek bir ses tonuyla şiddet ve kızgınlık dolu duygular içeren ‘’Ne vaaarrr?!’’ sesi kulaklarımı çınlattı.

Kapıyı açınca beni karşısında görünce şok oldu. Yataktan kalkıp dersin başına geçtiği dağınık yataktan belli oluyordu. “Hocam soruyu cevaplamaya çalışıyordum, tam o sırada kapı çalınca kendime hakim olamadım.” sözleriyle kendini savunmaya başlaması yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anladığını gösteriyordu.

Durdum, derin bir nefes alarak “Seni 9 ay karnında taşıyan, geceleri uyanıp altını temizleyen, seni bugünlere getiren anneye nasıl olur da bu şekilde tepki gösterirsin, sen olsan onun için ne kadar zorluğa katlanabilirsin.’’ diyerek serzenişte bulundum.

Amacım annesine saygı duyması gerektiğini düşündürmekti ki mahcubiyetinden başarılı olduğumu anladım. Annesinin elini öpüp ondan özür diledi ve ertesi gün öğrencimizdeki değişikliği anlatan memnuiyet mesajı geldi.

Gençlerde olumlu davranış değişiklik yapabilmek için değer verdiğini hissettirmek ve karşılarında sağlam duruş sergilemek gerekir. Karşınızdaki gençler niyetinizi doğru anlarsa değişim hızlı gerçekleşir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37