Hocalı katliamı kurbanları Kocaeli'de anıldı

Hocalı katliamı kurbanları Kocaeli'de anıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Şubat 2019 Salı 17:08
 Hocalı katliamı kurbanları Kocaeli'de anıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Azerbaycan'da Ermenilerin 26 Şubat 1992'de yaptığı Hocalı katliamının kurbanlarını anmak amacıyla tören düzenlendi. 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Yenişehir Mahallesi'ndeki Hocalı Şehitler Anıtı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Anadolu'da insanların Ermenilerin mezalimine uğradıklarını söyleyerek, kendi akrabalarının da Ermeniler tarafından katledildiğini savundu. 

Hocalı'daki katliamı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Yaman, "Güçsüz olduğumuzda fırsat kollayanlar bizleri katlettiler fakat biz güçlü olduğumuzda dünyaya adaletle hükmettik. Bugün Türkiye giderek güçleniyor. Biz güçlendikçe dünya insanları mutlu olacak. Biz yeryüzünde adaletle hükmedeceğiz" dedi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar da Türkiye ile Azerbaycan'ın, tarihin her döneminde birbirinin yanında olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" dediğini dile getiren Dündar, konuşmasına şöyle devam etti:  

İlham Aliyev'in dediği gibi biz iki devlet bir milletiz. Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye yedi düvelle savaşırken Azerbaycan'ın başında Neriman Nerimanov vardı ve ilk yardım oradan geldi. Genç kızlar altınlarını, küpelerini Türk Büyükelçiliği'ne teslim etti. Gazi Paşa bunun üzerine Nerimanov'a bir mektup yazdı ve 'Borcumuzu en kısa sürede ödeyeceğiz.' dedi. Nerimanov, cevabında 'Kardeşin kardeşe borcu olmaz paşam.' dedi. Çanakkale Savaşı'nda 2800'den fazla Azerbaycan Türkü gönüllü gelip savaştı ve şehit düştü.

Dündar, Hocalı katliamında şehit olan 613 kişinin sivil ve savunmasız insanlardan oluştuğunu ifade etti. Geçmişini bilmeyen birey ve toplumların geleceklerini de inşa edemeyeceklerini vurgulayan Dündar, bugün Azerbaycan'ın ordusunun düne göre çok daha güçlü olduğunu ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının bir gün muhakkak kurtarılacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar Hocalı Şehitleri Anıtı'na karanfil bırakıp, şehitler için dua etti.

Etkinliğe, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 27.02.2019 22:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37