banner55

Hocalı Soykırımı tanınmalı 

Hocalı Soykırımı'nda şehit olanları anmak için Türk Ocakları Kocaeli Şubesi'nde düzenlenen panelde Hocalı Soykırımı'nın resmen tanınması için TBMM'ye yollamak üzere imza toplandı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Şubat 2020 Çarşamba 23:25
Hocalı Soykırımı tanınmalı 

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde yapılan anma etkinliği ve panele Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Türkçüler Başkanı Özer Mert Özdemir, Türk Eğitim Sen Başkan Vekili Feyzullah Divli, Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Kocaeli İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Soner Kılıç, Türk Eğitim sen üyesi öğretmenler, Türk Ocaklı öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Programa Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkan Yardımcısı Güngör Özcan ve Aziz Şahin hoca tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve şehitler için edilen dualar ve aminler ile başlandı.

HOCALI SOYKIRIMI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Panelin konuşmacısı olan Kocaeli Üniversitesi Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Üyesi Şifa Hacıyeva Çakır, Hayale Kadırzade, Gülnare Hüseynova ve Akif Katanov, Hocalı soykırımında yaşananlar, soykırımın planlayıcıları, Hocalı'nın stratejik önemi, Azerbaycan tarihindeki yeri, Ermeni çetecilerin ve Ermeni askerlerinin yaptığı katliamlar, Rus askeri birliğinin desteği, olayın oluş şekli ve yaşanan yürek kanatan olaylar hakkında bilgiler verildi.

YÜCEL ALPAY DEMİR: ERMENİSTAN ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANMALI

Hocalı katliamının sadece bir soykırım olmadığı, aynı zamanda tüm dünyayı ilgilendiren bir insanlık suçu olduğuna değinen Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, "Ermenistan Devleti uluslararası mahkemelerde yargılanmalı. Bu olayın içerisinde bulunan askerler, doktorlar ve siyasetçiler her kim varsa faillerin çoğu hayatta iken insanlık suçu işlemekle yargılanmalı, Hocalı'da yaşanan vahşet zaman aşımına uğratılıp unutturulmamalı" dedi.

Anma etkinliği ve panele katılan tüm kurum başkanlarını ve katılımcıların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin işgal altındaki Türk toprakları olan karabağ ve hocalı başta olmak üzere işgal altındaki bütün Azerbaycan toprakları yeniden bağımsızlığına kavuşturularak asıl sahibi olan Azerbaycan Türklerine teslim edilmelidir dendi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37