banner55

İKAF’22 ERÜ’nün ev sahipliğinde açıldı

17 Mart 2022 Perşembe 11:24
İKAF’22 ERÜ’nün ev sahipliğinde açıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yetenek her yerde temasıyla 2019 yılında başlatılan Bölgesel kariyer fuarları kapsamında İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’22) Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde açıldı.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- İKAF'22 ERÜ ev sahipliğinde Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi,  Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh  Naci  Yazgan  Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olmak üzere 13 Üniversitenin paydaşlığında Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "İlki 2019 yılında Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 8 ilde, 87 üniversitenin işbirliği ile gerçekleştirilen, bugün ise 2-30 Mart 2022 tarihleri arasında 11 ilde 124 üniversitenin işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu fuarların amacı; Tüm gençlere yetenekli olduklarının hissettirilmesi, İstihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, Kamu kurumlarının, nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin arttırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kurumlara kazandırılması ve KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının arttırılmasıdır.

 Bugün açılışını yaptığımız İç Anadolu Kariyer Fuarını, Üniversitemiz ev sahipliğinde bölgemizdeki 12 paydaş üniversitenin işbirliği ile düzenlemenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gururu birlikte yaşadığımız paydaş üniversitelerimizi alfabetik sırasıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Paydaş üniversitelerimiz Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi,  Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi. İç Anadolu Kariyer Fuarının ev sahibi üniversitesi olarak titiz bir hazırlık süreci yürüttük. Fuar alanı olarak; konumu, ulaşım altyapısı, teknolojik altyapısı, paralel etkinliklerin yapılabilmesi için farklı kapasitedeki salonları ve etkinlik alanlarının yer alması nedeniyle Erciyes Kültür Merkezini belirledik. Sponsor olarak bu fuarın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta ana sponsorumuz Erciyes Anadolu Holding olmak üzere, bütün altın, gümüş ve bronz sponsorlarımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. İç Anadolu Kariyer Fuarı 50 sponsor, 221 katılımcı firma, 76 etkinlik, 10.000’den fazla fuara kayıtlı öğrenci ile gerçekleştirilmektedir" dedi. 

Kariyer planlamasının önemine değinen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “ Öğrencilerimiz ile birlikte olmak, geleceğe umutla bakmak için ve aynı zamanda bir takım kaygılarımızı gelecek odaklı kariyer planlamalarında doğru bir şekilde bir fırsat noktasına dönüştürmek için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan bu girişimi çok kıymetli buluyorum” diye konuştu.   

Anahtar Kelimeler:
KeşanHIRSIZLIKAsayiş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37