İmamoğlu, 10 bin adım atarak Haliç'teki çalışmaları inceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağını fırsat bilip, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ve çevresinde incelemelerde bulundu.

24 Nisan 2021 Cumartesi 18:22
İmamoğlu, 10 bin adım atarak Haliç'teki çalışmaları inceledi

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 10 kilometrelik hat üzerinde, “Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ile Haliç Bölgesi Bölge Planlama ve Peyzaj Çalışmaları Saha Gezisi” gerçekleştirdi. Unkapanı Köprüsü’nde başlayan inceleme gezisi, Alibeyköy Cep Otogarı’nda tamamlandı. Gezinin, 7 kilometrelik bölümünü, yaklaşık 10 bin adım atarak tamamlayan İmamoğlu, hatta çalışma yapacak İBB iştirakleri ve birimlerinin yöneticilerinden bilgi aldı. 

"HALİÇ ULAŞIM AKSINA DÖNSÜN"

Haliç kıyılarındaki 1 milyon metrekarelik hattı aktif olarak çalıştıklarını vurgulayan İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın 2022’de biteceği müjdesini verdi. "Haliç bir ulaşım aksına dönsün istiyoruz" diyen Başkan İmamoğlu, "Keyifli bir ulaşım sathı olsun istiyoruz orası. Aynı zamanda tramvaya yakın bölümde de parklanma kapasitesini artırarak, orada arabalarını bırakıp, tramvayla Eminönü’ne seyahat etmelerini; oradan belki de Sultanahmet’e, diğer bölgelere, hatta Beyoğlu’na metro hattımızla devam etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

İmamoğlu, inceleme gezisini 23 Nisan’ın 101’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında bayraklarla süslenen alanlardan biri olan Balat İstasyonu’nda anı fotoğrafı çektirerek tamamladı.   

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37