İnovasyona yatırım yapmak istiyoruz

İnovasyona yatırım yapmak istiyoruz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Kasım 2019 Pazartesi 22:09
İnovasyona yatırım yapmak istiyoruz

 

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) İK Komitesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği TOSB Gelişim Zirvesi sona erdi. 
Zirvede TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ile TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve TOSB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Kanca konuşmalarında inovasyona yatırım yapmak istediklerini vurguladılar.

TOSB’un ev sahipliğinde “Değişimle başla, gelişerek tasarla ve iletişimle güçlen” mottosuyla bu yıl 2’ncisinin gerçekleştiği ve alanında uzman 14 ismin konuşmacı olarak yer aldığı Gelişim Zirvesi,  TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve TOSB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Kanca ile TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Organize sanayi bölgelerindeki ekosistemin önemine değinen Kanca, “Bizim diğer organize sanayi bölgelerinden ve sektörlerden farkımız var. Bizim müşterimiz aynı, standartlarımız aynı ve hepimiz otomotiv sektöründe çalışıyoruz. Dolasıyla anlayışımız ve hayattan beklentimiz de aynı. Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’mizin içerisinde inanılmaz etkin bir ekosistem var. Aslında bu ekosistem bizi bir araya getiriyor ve bir arada tutuyor. Bu ekosistemin devam etmesi ve ilerlemesi için çalışıyoruz” dedi.

OSB’MİZİ İNOVASYONLARIN 
VE START-UPLARIN ÇIKTIĞI 
BİR BÖLGE HALİNE GETİRECEĞİZ

Kanca, TOSB’un otomotiv sektörüne hizmet veren bir bölge olarak kalacağını belirterek, “OSB’miz otomotiv organize bölgesi olarak kalacak ve bu havayı teneffüs edeceğiz. Hep beraber burayı gelecekte Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Burhanoğlu ile inovasyon çalışmalarımızla beraber, bir sonraki nesil organize sanayi bölgesine götüreceğiz. Organize sanayi bölgesi olarak sadece bir üretim bölgesi olarak kalmayacağız. OSB’mizi inovasyonların ve start-upların çıktığı bir bölge haline getireceğiz. Bu açından sizlerin desteği önemli. İnsan kaynakları uzmanlarının, müdürlerinin desteği önemli. Katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.
İNOVASYONA YATIRIM 
YAPMAK İSTİYORUZ

İnovasyon yatırımı yapmak istediklerini dile getiren Burhanoğlu, “Bu dönem özellikle inovasyona yatırım yaparak otomotivin geleceği için buraya bir ekosistem kurmak ve çok değerli bir ağ oluşturmak istiyoruz. Burada üniversitelerin, girişim evlerinin, ilgili yatırımcıların, endüstri 4.0 uygulamalarının, test merkezlerinin ve 3D printer laboratuvarlarının olduğu bir sistem oluşturmak istiyoruz. Artık otomotiv araç olmaktan ziyade bilişim aleti olma yolunda gidiyor. 
Gelecekte cep telefonundan farklı olmayacak. O yüzden OSB’mizde bu konularla ilgili telekomünikasyon şirketleri, bağlantılı sistemlere hizmet eden bizim dışımızda şirketlerin de katıldığı bir kümelenme oluşturmaya, networking ağını oluşturmaya çalışıyoruz. Artık klasik otomotiv anlayışının çok dışında yeni nesil bağlantılı araçlar ve bununla bağlantılı oluşan yeni nesil iş modelleri için hepimizin hazır olması lazım. Bunun için en önemli şey insan kaynakları ve insan kaynaklarının oluşumu için de bu tür aktiviteler” dedi.

Alanında uzman 14 ismi konuşmacı olarak ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Burhanoğlu, “Değişimle başla, gelişerek tasarla ve iletişimle güçlen mottosuyla bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz zirvemizde birbirinden değerli konuşmacıları ağırladık. Geçen sene insan kaynakları yöneticileri, akademisyenler ve sosyal bilimcileri bir araya getirdiğimiz ilk zirvemiz yoğun ilgi görmüştü. Şimdi ise, Gelişim Zirvesi, TOSB’un en çok takdir ettiğim ve çok keyifle geldiğim bir aktivitesi.  
Zirvemizde değişen iş dünyasını daha iyi anlamak, motivasyonu artırarak daha verimli çalışmak, yeni dönem endüstri ve yeni nesil teknolojilerle birlikte değişen iş süreçleri ve iş yapış şekillerini ele alarak, network ilişkilerinin kurulmasını sağlayıp karşılıklı fayda sağlanmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda otomotiv sektörüne yön veren şirketlerin üst düzey yöneticilerini bir araya getirerek network ilişkilerini sağlamak adına, 6 Kasım günü de “Bağlantılı Otonom Araç Kümelenmesi” etkinliğimizi gerçekleştirdik. 

TOSB olarak ilklere, yeniliklere ve farklılaşmaya öncülük etmeyi seviyoruz.  Dilerim ki zirvemize katılım sağlayan herkese faydamız dokunur. Katılan, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

TOSB İK Komitesi Başkanı Yasemin Genç ise, Gelişim Zirvesi’ne hazırlık hikayelerini paylaşarak etkinliğe olan ilginin artmasında dolayı mutluluğunu dile getirdi.

ZİRVEDE UZMAN İSİMLER 
BİRÇOK KONUYU ELE ALDI

TOSB Workinn Otel’de gerçekleşen zirvede; eski gazeteci ve sunucu Sedef Kabaş, Ersin Yıldırım, Mert Özsöz, Selin Yetimoğlu, Saynur Önen, Hasan Tahsin Güngör, Prof. Dr. A. Zafer Acar, Ali Osman Özdilek, Yekta Özözer, Acar Baltaş, Harun Kilci, Dr. Hakan Tetik, Eğitimci Ercan Altuğ Yılmaz, Arif Alataş gibi alanında uzman konuşmacılar tarafından; Değişen Dünyada Değişmeyen Liderlik Özellikleri, Değişken Koşullarda Ücret Yönetimi, Yetenek Yönetiminin Geleceği, Dirençli Şirketlerde Çeviklik, Şirketlerde Çalışan Mutluluğu Yaratmak, Küresel Trendlerin İş Dünyası Ve Lojistiğe Etkileri, Uygulamadan Gerçek Örneklerle Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve GDPR Uyum Süreci gibi daha birçok konu masaya yatırıldı.

Son Güncelleme: 18.11.2019 22:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37