İSU'dan sıfır kirlilik çalışması

İSU'dan sıfır kirlilik çalışması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Kasım 2019 Salı 13:33
 İSU'dan sıfır kirlilik çalışması
Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde 6 bin km’yi bulan kanalizasyon altyapısı ve işlettiği 22 adet atıksu arıtma tesisi ile şehri atıksulardan kaynaklanan kirlilikten kurtardı. Yüzde 100 atıksu arıtma ve sıfır kirlilik ilkesi ile şehrimize modern altyapı ve çağdaş işletmecilik hizmeti veren İSU Genel Müdürlüğü, kırsal bölgelerin (köylerin) atıksuları için İzmit, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerinde toplam 14 adet çeşitli kapasitede yeni fosseptik inşa ediyor. 

SIFIR KİRLİLİK

İnsan ve çevrenin korunmasına önem veren İSU, sıfır kirlilik ilkesi kapsamında yatırımlarını sürdürüyor. Sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu, modern, çağdaş altyapı yatırımları ve kırsal bölgelerde yapılan atıksu arıtma tesisleri ile kırsal alanlara geri dönüşü teşvik eden Kurum, artan nüfus ile birlikte mevcut foseptikleri yeterli olmayan bölgelerde yeni foseptikler yapmak için projeler hazırladı. 

4 İLÇEDE YAPILIYOR

Proje kapsamında; İzmit, Başiskele, Kartepe ve Gölcük İlçelerindeki kırsal yerleşim alanlarında bulunan mahallelerin atıksularını toplamak için 150, 250 ve 500 kişi kapasiteli foseptikler inşa ediliyor. Yapımı süren çalışmalar kapsamında İzmit ilçesi Zeytinburnu’nda 500 kişilik, Zeytinburnu Tepeköy’de 150 kişilik, Sarışehy’de 150 kişilik, Hasancıklar’da 500 kişilik, Sekbanlı’da 500 kişilik, Yenice’de 500 kişilik, Bulduk Çakırlar’da 250 kişilik ve Biberoğlu’nda 150 kişilik, Gölcük ilçesinde  Şevketiye’de 250 kişilik ve İrşadiye’de150 kişilik fosseptik inşaatları tamamlandı. Körfez ilçesinde  ise Sipahiler Mah. Korucuk mevkiinde 250 kişilik fosseptik inşaatı devam ediyor. Ayrıca, atıksuları foseptiklere aktarmak içinde yaklaşık 4.7 km uzunluğunda atıksu hattı da inşa ediliyor.  
ATIKSULAR, MODÜLER ARITMA
TESİSLERİNDE ARITILIYOR 

Foseptik inşaatlarının, 2020 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Foseptiklerde biriken atıksular, vidanjörler ile alınarak modüler atıksu arıtma tesislerinde arıtılıyor. İSU mühendisleri tarafından projelendirilerek yapılan modüler atıksu arıtma tesisleri ile 10 km2 alandaki bölgelerin atıksuları arıtılmaktadır. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, insan ve  çevrenin korunması için yaptığı yatırımlar ile sıfır kirlilik kapsamındaki koruma ve arıtma çalışmalarını sürdürecektir.  

Son Güncelleme: 05.11.2019 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37