İSU'dan su baskınlarına karşı yağmursuyu çalışmaları

İSU'dan su baskınlarına karşı yağmursuyu çalışmaları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Eylül 2019 Cuma 09:56
 İSU'dan su baskınlarına karşı yağmursuyu çalışmaları

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ile birlikte sağanak yağmurların etkili olduğu Kocaeli’nde, yüzey sularını toplayarak su baskınlarının önüne geçmek, insan ve çevre sağlığını korumak için yağmursuyu altyapı yatırımlarını gerçekleştiriyor. Kurum, bu kapsamda Kartepe Derbent bölgesinde 2.6 metre ebatında dev betonarme borular kullanarak yağmursuyu altyapısı inşa ediyor. 

YATIRIM PROGRAMI

Küresel ısınma ile birlikte etkileri de her geçen gün dünyamızı etkilemeye devam ediyor. Oluşan bu iklim değişikliği sağanak ve etkili yağışlar ile kendini gösteriyor. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde olduğu gibi Kocaeli’de, son yıllarda sağanak yağışlardan nasibini alıyor.  

2004 yılında bu yana 600 km’yi bulan yağmursuyu altyapısı, 12 adet yağmursuyu terfi merkezi ve 80 km üzerinde dere ıslahı ile yağmursuyu altyapı sistemini kontrol alarak yatırımlar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, çalışmalarını program çerçevesinde aralıksız sürdürüyor. 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN 
BELİRLEDİĞİ YATIRIMLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın’ın belirlediği hedefler doğrultusunda devam eden yatırımlardan birisi de Kartepe ilçesine bağlı Derbent bölgesinde yapılıyor. Kış turizminin yapıldığı Kartepe eteklerinde yer alan ve yüksek kesimlerden sağanak yağmurlar ile gelen yüzey suları, Derbent İçmeler bölgesinde su baskınlarına neden oluyordu. İSU Genel Müdürlüğü’de yüzey sularını toplamak için yağmursuyu altyapısı çalışmalarına başladı. 

2.6 METRE EBATINDA DEV BORU

İnsan boyunu aşan, içinde araçların geçebileceği büyüklükte 2.6 metre ebatında dev betonarme boruların kullanıldığı çalışmada, toplam 138 metre yağmursuyu hattının yanısıra çeşitli ebatlarda 580 metre açık kesit menfez yapılacak. Ayrıca, bölgenin ara sokaklarındaki yüzey sularını toplamak için de 570 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edildi. Yapımı devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgede su baskınlarının önüne geçilerek toplanan yüzey suları Derbent deresine bağlantısı sağlanarak uzaklaştırılacak. 

KESİNTİSİZ YATIRIMLAR

'Kocaeli’nde Su Musluktan İçilir' ve 'Atıksuda Yüzde 100 Arıtma, Sıfır Kirlilik' ilkeleri ile Kocaelilere hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, herşey insan ve çevrenin korunması misyonu ile yaptığı yatırımların yanısıra, altyapı hatlarının da düzenli çalışmalarını sağlamak için temizleme çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. 


Son Güncelleme: 06.09.2019 10:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37