banner55

İzmir'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kız Kardeşim projesi eğitimi

11 Ekim 2021 Pazartesi 15:00
İzmir'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kız Kardeşim projesi eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın eğitim seferberliği için başlattığı Kız Kardeşim Projesi'nin yedincisi İzmir'de gerçekleştirildi. İZMİR(İGFA)- Kırsal kesimde kendi imkanlarıyla üretek kadınlara destek olmak için yapılan eğitim seferberliği toplam 10 ilde bine yakın kadın girişimciye ulaşıyor.

İzmir Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde yapılan eğitime katılan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 50 üretici kadın ile bir araya geldi. Açlış konuşmasını yapan Özen, “Yaşamın her alanında bu denli önemli olan kadınlarımız için bizler de tarımda çeşitli projeler ve eğitimler yapıyoruz. Tüm çabamız onların bir adım daha ileriye gidebilmesi için. Bu noktada da her türlü desteği veriyoruz. İzmir’de 150 bin çiftçi ailesi var ve bu rakamın yarısını siz kadınlar oluşturuyorsunuz. Kadınlar üretimde olmazsa işlerin aksayacağını, bu denli yolunda gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Hep birlikte daha güzel işler yapılacağını belirten Özen'in konuşmasından sonra "Kız Kardeşim" projesiyle ilgili bilgi verildi. 

KIZ KARDEŞİM PROJESİ NEDİR?

Kız Kardeşim Projesi,  2015 yılında Coca-Cola Vakfı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneğinin,  kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmek için yaptığı çalışmadır. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde 1.000 kadın girişimciye; Müşteri İlişkileri ve Satış, Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri, Gıda Güvenliği ve Lojistik, Toplumsal Cinsiyet Adaleti, Coğrafi İşaretler, Finansal Okuryazarlık, Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı, Etiketleme Mevzuatı, DİTAP, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık konu başlıkları ile eğitimler veriliyor. 

Projede kırsal kalkınmayı destekleyerek iyileştirme ve sürdürülebilirlik ile  kadınların sosyo-ekonomik alanda güçlenmesi amaçlanıyor. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37