banner55

İzmit Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 300 milyon TL

İzmit Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 300 milyon TL

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Kasım 2019 Salı 20:08
İzmit Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 300 milyon TL

 

İzmit Belediyesi’nin Kasım ayı meclisinde 19 madde görüşülüp karara bağlandı. 

İzmit Belediyesi’nin Kasım ayı meclisi belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. 19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste ilgili maddeler karara bağlanırken 4,5,6,7 ve 8.maddeler komisyona havale edildi. 9,10 ve 11.maddeler ise komisyondan geldiği şekilde kabul edilerek meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. Meclis toplantısında 2020 yılı mali bütçesi 300 milyon TL olarak meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclisin tarihi ise 3 Aralık Salı günü saat 15:00 olarak belirlendi. 


NE ARAÇ KİRALAYABİLİYORUZ NE DE SATIN ALABİLİYORUZ

Meclis toplantısında İzmit Belediyesi’nin hizmet aracı satın alması için yetki istenmesi konusunun açılması üzerine Başkan Hürriyet, “Belediyenin kiraladığı iş araçları dışında binek araçlarda mevcuttur. Bunun yanında belediyenin hizmetleri için kullanılan binek araçlarda var. Biz kiralama ihalesi yaptığımızda binek araçlar için ihaleye teklif veren olmadı. Fakat kanuna göre firmaların araçlarını toplu halde kiralamasında maddi olarak kar edemiyorlar. Bu yüzden teklif vermediler. Ne araç kiralayabiliyoruz, ne de araç satın alabiliyoruz. Fakat bir şekilde bu işi halledeceğiz” dedi. 

BU ÜÇ İŞLETME YÜKÜMLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ 

Meclis gündeminde yer alan 3 işletmeye alkol ruhsatı verilmesi konusuyla ilgili konuşan Başkan Hürriyet, “Altını çize çize söylüyorum. Bu ruhsat talepleri bizim tek başına evet veya hayır diyebileceğim bir durum değil. Bu benim kendi irademle meclise sunulmuş bir şey değil. Bize gelen üç işletme kanuni yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Bu yükümlülükler yerine getirildikten sonra meclisimiz evet ya hayır diye karar verebilir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’da şartlar sağlandığı takdirde ruhsat verilmesi gerektiğini ifade etmiştir” dedi. Başkan Hürriyet’in konuşmasının ardından ilgili madde AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. 

2020 YILI BÜTÇESİ 300 MİLYON TL 

Meclis sonunda İzmit Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi görüşüldü. Bu kapsamda İzmit Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 300 milyon TL olarak meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclis üyelerinin oy birliği ile İzmit Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 300 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Hürriyet meclis oylanmasının ardından emeği geçen herkese teşekkür ederek 2020 yılının bütçesinin hayırlı olmasını diledi. 

VİYANA’DA SEMPOZYUMA KATILACAK

Kasım ayı meclisinde Başkan Hürriyet 8-11 Kasım tarihlerinde tüm masrafları sempozyumu düzenleyecek kuruluşun karşılayacağı 30. Uluslararası Cartuntum Sempozyum’una katılmak için meclisin onayına sundu. Başkan Hürriyet konuyla ilgili olarak, “Bilindiği üzere Viyana’dan bir davet almıştık. Masrafları proje ekibinden karşılanmak üzere davet edildiğimiz ve İzmit’in tarihi açısından faydalı olacağını düşündüğümüz bir sempozyum olarak düşünüyorum. Ayrıca Viyana’ya gitmişken oranın belediyecilik anlayışını yerinde görmek için Başkan Vekilimiz Hakan Tanta ve Başkan Yardımcımız Ünal Özmural ile hem tarihi bir sempozyuma katılmak hem de teknik bir gezi gerçekleştirmek istiyoruz. Masrafları belediyeden karşılanmayacak” dedi. Oylama sunulan gündem maddesi oy birliği ile onaylandı. 


TÜRK HARF DEVRİMİNİN 91. YILI

Mecliste Başkan Hürriyet belirli gün ve haftalara değindi. Başkan Hürriyet, “1-7 Kasım tarihleri arasında kutlanan Türk Harf Devrimi haftasının 91.yılını kutluyor ve Türk milletinin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” dedi. 

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Aynı zamanda 2-8 Kasım haftası Lösemi Çocuklar Haftasıdır. Öncelikle lösemiyle mücadele etmek gerekiyor. Allah hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza ve ailelerine yardımcı olsun. Halkımızı lösemi çocuklara destek olmaya davet ediyoruz. Lösemili çocuklar etraftan mikrop kapmamak için maske takarlar. Lösemi bulaşıcı değil fakat iyilik bulaşıcıdır” şeklinde konuştu. 

10 KASIM’DA ATATÜRK’Ü ANIYORUZ

Başkan Hürriyet, “Önemli bir anma günümüz 10 Kasım. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve şükranla anıyoruz. Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemize ışık tutmaya devam edecektir. Bizde buradan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını daha iyi anlıyor ve özlüyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

MEVLİT KANDİLİ

Başkan Hürriyet, “8 Kasım Mevlit kandilimiz. Tüm alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin doğum günü olarak andığımız bugün bizler için oldukça önemli bir gündür. Milletimizin Mevlit kandilini kutluyorum.  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Geleceğimizin olan çocuklarımıza daha güzel bir ortam sunduğumuzda geleceğimizi teminat altına almış oluruz. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde hiçbir çocuğumuzun yüzünün solmadığı bir dünya diliyoruz” dedi. 

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “24 Kasım Öğretmenler Günü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar bir kutsal görev icra ettiğini her fırsatta ifade etmiştir. Öğretmenlerimiz geleceğimizi şekillendirmektedir. Öncelikle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 05.11.2019 20:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37