İzmit- Kandıra duble yola kavuşuyor

2018 yılında tamamlanıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Şubat 2016 Pazar 16:04
İzmit- Kandıra duble yola kavuşuyor
Daha önce ihalesi yapılan duble yolun sözleşmesi 19 Şubat'ta tamamlanarak inşaatın başlaması aşamasına geçildi. Yolun yapımı yaklaşık iki buçuk yıl sürecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk kazmanın yakında vurulacağını belirterek, İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş 2 geliş duble yol olacağını söyledi. Işık, "Duble yol için yakında ilk kazmayı vuruyoruz. 2018'de Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak, turizm canlanacak" dedi.
 
2018 yılında İzmit ve Kandıra arasında ulaşım sorununun kalmayacağını kaydeden Işık, duble yola eklenen otogar kavşağının da bölgeye derin bir nefes aldıracağını söyledi.
 
Duble yolun Yalova ve Bursa'’yı da içene alan bölgenin, Karadeniz’e daha rahat açılması için de çok önemli olduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti:
 
"Artık yapılacak duble yol ile güvenli seyahat imkanına kavuşulacak, 2 milyonluk İzmit nüfusu ile çevre kentlerin Karadeniz’e ulaşması çile olmaktan çıkacak. Deniz turizmi hızlanacak. Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak, turizm canlanacak. Özellikle yazın hafta sonlarında Cebeci, Kefken, Kerpe gibi Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği ortadan kalkacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç 2018'de bitirilmesini hedefliyoruz." 
Son Güncelleme: 28.02.2016 20:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37