banner55

İzmit Körfezi’nde Alg patlaması

İzmit Körfezi’nde Alg patlaması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mayıs 2019 Pazar 11:23
 İzmit Körfezi’nde Alg patlaması

 

"İzmit Körfezi Yine Kirlilik İle Gündeme Geldi" Başlıklı haberin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan araştırmada deniz kirliğinin nedeninin alg patlaması olduğu belirtildi. 

Kocaeli’nde yayın yapan bir internet sitesinde çıkan “İzmit Körfezi Yine Kirlilik İle Gündeme Geldi” Başlıklı Haberin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler harekete geçti. Yapılan denetimlerde kirliliğin nedeninin alg patlamasından kaynaklandığı açıklandı.

KİRLİLİK DEĞİL ALG PATLAMASI

“İzmit Körfezi Yine Kirlilik İle Gündeme Geldi” başlıklı haberin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipleri haberin içeriğinde ise; söz konusu kirliliğin, habere konu olan mevkide yer alan hurda gemilerinden kaynaklandığı iddiasını yerinde inceledi. Habere konu mevkide yapılan incelemelerde; söz konusu kızıl renkli görüntünün, İzmit Körfezi’nde birkaç gündür oluşan ve Tübitak-MAM ile birlikte yapılan incelemeler sonucu kirlilikten değil biyolojik bir durumdan kaynaklandığı anlaşılan alg patlaması olayı olduğu tespit edildi. 

YAŞANAN KIZILLIK GEÇİCİ

Geçici olan bu durum; İzmit Körfezi ve Marmara denizinde özellikle ilkbahar aylarında tekrarlayan bu olayın en önemli sebebi özellikle yağışlar sonucu karadan azot ve fosfor gibi besin elementlerinin deniz ortamına girerek, fitoplankton türlerinin aşırı üremesine neden olmasından kaynaklanmaktadır. Bu geçici doğal olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden olmakta ve endişe edilmemesi gerekmektedir.
GEMİLER HACİZLİ
Haber içerisinde yer alan hurda gemiler ise kendileri hakkında yürütülen haciz işlemleri neticesinde süregelen mahkeme süreci ile bahse konu deniz alanında demirli bulunmaktadır. Söz konusu gemi ve deniz araçlarının kıyı tesisleri dışında kıyı alanlarına bağlanmalarına veya bulundukları yerden kaldırılmalarına yönelik iş ve işlemler ise İzmit Liman Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri çerçevesinde Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
Son Güncelleme: 13.05.2019 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37