Kaldırılan çınarların yerine yeni çınar fidanları dikilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin risk oluşturduğu için kaldırdığı yürüyüş yolundaki çınar ağaçlarının yerine yeni fidanlar dikilecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ekim 2020 Çarşamba 12:17
Kaldırılan çınarların yerine yeni çınar fidanları dikilecek

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin hazırladığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan devrilme riski taşıyan tescilli çınar ağaçlarının kaldırılması yönündeki karar kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yürüyüş yolundaki risk teşkil eden çınar ağaçları kaldırılmıştı. Bir süredir boş bırakılan eski ağaçların yerine Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca yeni ağaçlar dikilecek. Yeni çınar fidanları en uygun dikim zamanları olan kasım ayının ortalarında toprakla buluşturulacak.

RİSK TEŞKİL EDEN 20 ÇINAR AĞACI KALDIRILDI

19 Haziran 2019 yılında yürüyüş yolunda bulunan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş tarihi çınar ağacı yıkılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu olayın ardından İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi işbirliğiyle İzmit Yürüyüş yolunda bulunan tarihi çınar ağaçlarının özel bilgisayarlarla röntgeni çekilmiş, 20 çınar ağacının devrilme riski bulunduğu için kaldırılması kararlaştırılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 17 Ekim 2019 ve 28 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nce belirlenen 20 çınar ağacını bulunduğu yerden kaldırmıştı.

20 YENİ FİDAN DİKİLECEK

İzmit Yürüyüş Yolu güzergahında Cumhuriyet Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Kapanönü Çarşısı girişinde kaldırılan çınar ağaçlarının yerine yenisi dikilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca yapılacak çalışma 15 Kasım günü itibariyle başlayacak. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin hazırladığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan kararla kaldırılan 20 ağacın yerine yeni 20 fidan dikilecek.

FİDANLARIN BAKIMI YAPILDI

İzmit Yürüyüş Yolu güzergahına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı fidanlığında üretilen yeni çınar fidanlarından dikelecek. Bakımları yapılan fidanlar, hastalıklara karşı aşılanıyor. Yeni çınar ağacı fidanları en uygun dikim zamanları olan kasım ayının ortalarında dikilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37