Karamürsel sepetinin tek üreticisi kaldı

Karamürsel sepetinin tek üreticisi kaldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:12
 Karamürsel sepetinin tek üreticisi kaldı
KOCAELİ (AA) - Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde hediye götürülmesiyle üne kavuşan, sadece bıçak kullanılarak kestane ve fındık ağacından yapılan Karamürsel sepetinin tek üreticisi olan Ali Koygun, ilçenin tanıtımına destek verdiği için "Turizm Elçisi" olarak tanınmaya başlandı. 

Ali Koygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamürsel sepetini üretmenin, onun adının yaşamasını sağlamanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Yaz ve kış aylarında hemen hemen her hafta sonu, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde turizm şirketlerinin Karamürsel’e tur düzenlediğini anlatan Koygun, bu kafilelerin mutlaka Karamürsel sepetini yakından görmek için dükkanını ziyaret ettiğini kaydetti.

Ali Koygun, Karamürselli esnafa seslenerek, şunları söyledi:

Biz bu Karamürsel’in paydaşlarıyız. Burada yaşayan insanlar buranın sahipleridir. Hep beraber Karamürsel’e sahip çıkmak zorundayız. Sadece belediyeye, kaymakamlığa ya da kamu kurum ve kuruluşlarına bırakılacak kadar basit değildir. 

O yüzden Karamürselimizin toprağına, doğasına, çevresine, turizmine, esnafına ve yapılacak olan her türlü faaliyete hep beraber el birliğiyle sahip çıkmalıyız. Çarşı esnafı Karamürsel’in gülen yüzüdür, dünyaya açılan kapıdır. Dünyaya reklam yaptığımız yer burasıdır, çarşımızın Karamürsel’in en güzel yeri, misafir odası olması için elimizden gelen ne varsa yapmalıyız. 

Son Güncelleme: 15.05.2019 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37