Kartepe Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

Kartepe Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ağustos 2021 Çarşamba 13:54
Kartepe Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

Kartepe Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında beş gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

GEÇMİŞ OLSUN

Meclis toplantısı öncesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Kocaman “Çıkan orman yangınlarında öncelikle bölgede yaşayan insanlarımız başta olmak üzere tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi Kartepe Belediyesi meclisi olarak iletiyorum. İnşallah bu sıkıntılar geride bırakırız” dedi.

ORMANLARIMIZ GÖZ BEBEĞİMİZ

“Bizde ormanlık bir bölgede yaşamaktayız” diyen Başkan Kocaman “Yarın biz de böyle bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz. Devletimizin kurumlarıyla birlikte ilçemizde gerekenler yapılmaktadır. İlçemizde orman içerisinde yapılacak olan etkinlikleri iptal ettik. Asla orman konusunda risk almayız. Ekiplerimiz tarafından orman içerisinde yangına sebebiyet verebilecek atıkların temizliği yapıldı. Ormana giriş yasağı devam etmektedir. Ormanlar bizlerin ciğeridir. Bizlere emanet olan ormanlarımızı göz bebeğimiz gibi korumalıyız” açıklamasında bulundu.

ORMANLARIMIZ TAKİP EDİLİYOR

Ormanların giriş ve çıkışlarında gereken tedbirlerin alındığını belirten Başkan Kocaman “Teknik bakımdan gereken önlemler alınmıştır. 7/24 ormanlarımız denetlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

KOCAMAN’DAN ÇAĞRI; AŞI OLALIM

Aşı konusunda çağrıda bulunan Başkan Kocaman “Aşı konusunda herkese görev düşmektedir. Etrafımızdaki bütün hemşehrilerimizin aşı olmaları konusunda gerekeni yapmalıyız. İlçemiz aşılanma oranı bakımından en iyi ilçelerden biri maalesef ki değildir. Bu nedenle hepimize sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.

BAŞKA AMAÇLA KULLANILMASINA ENGEL OLDUK

Sanat Evi hakkında Başkan Kocaman “Maalesef Deposu talihsiz bir şekilde yıkıldı. Burayı kamulaştırarak sanat evi yapılması için girişimde bulunacaktık. Binanın yıkılmasından sonra konunun takipçisi olduk. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna başvurarak binanın yeniden yapılması noktasında karar çıkarılmasını sağladık. Kurul kararı ile; Şeker Pancarı Deposunu yıkmak suretiyle yok olmasına sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, söz konusu yapıya ilişkin Rölöve, Restitüsyon ve Rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projelerinin dosyasındaki mevcut bilgi belgelerden faydalanılarak hazırlanmasına karar verildi. Böylece buranın başka amaçlar için kullanılmasına bu karar ile engel olduk. Ayrıca Kartepe Kent Meydanı’na yeni bir sanat evi yaptık. Binanın yapımı tamamlandı. İçi dizayn edildikten sonra hizmete açılacaktır” açıklamasında bulundu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis gündeminde yer alan Dumlupınar Mahallesi Değirmenli Sokak No:27 adresinde bulunan binanın, Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edilmesi ve Karatepe Mahallesi sınırlı ayni hak tesisi ve plan hükmü değişikliği ek süre talebi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Uygulama imar planı değişikliğine yapılan itiraz maddesi İmar Komisyonu’na, Sarımeşe Mahallesi’nde bulunan 3.855,95m² yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bedelli devir edilmesi maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37