Kartepe Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Kartepe Belediyesi Nisan Ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Nisan 2021 Çarşamba 12:16
Kartepe Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Kartepe Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısı açılışında Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

HAYIRLI RAMAZANLAR

Meclis toplantısı öncesinde Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Ramazan-ı Şerif ayı öncesinde son meclis toplantısında bir araya geldik. Ramazan ayı herkese hayırlı, bereketli gelmesini diliyorum. Zor günler yaşıyoruz. Rakamlar yükselmektedir. Gereken tedbirleri alıyoruz, daha dikkatli olmamız gereken bir süreçteyiz” açıklamasında bulundu.

YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ

Çöp Terfi İstasyonu hakkında sorulan soruya Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bu konuda maalesef bilgi kirliliği oluşturuluyor. Buna müsaade etmeyeceğim. Mahalle sakinlerimizden bir görüşme talebi oldu. Randevumuzu verdik. Ağırlayacağım ve bizzat bilgilendirme yapacağım. Spekülatiflerden uzak doğru bilgilendirme ile herkesin içi rahat bir şekilde razı olacağına inanıyorum. Proje belediyemize her ay ciddi miktarda katma değer sağlayacaktır. Milletin parası milletin cebinde kalacaktır. Süreç devam ediyor. Eğer ki detaylı halk ve çevre sağlığını bilimsel olarak tehdit edecek bir unsur tespit edilirse, en başta ben karşı çıkarım. Burası çöp depolama alanı değil, çöp terfi istasyonu olarak planlanmıştır. Sürecin en yakın takipçisi benim, herkesin içi rahat olsun” dedi.

ENCÜMEN ÜYELİKLERİ SEÇİMİ YAPILDI

Meclis gündeminde yer alan Meclis başkanlık divanı seçiminde Meclis Başkan Vekilliğine Orhan Akyüz, Faruk Sarman, Asil Katip üyeliklerine Tuğçe Timur, Fatma Öztaşkın, yedek katip üyeliklerine Eda Açıkyol ve Mahir Tutak seçildi. Encümen üyeliklerine Ahmet Özüer, Niyazi Aydın ve Ahmet Sağırkaya görev aldı.

Kartepe Belediyesi İhtisas Komisyonu üyeliklerine;

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine;

Selçuk Kösemen, Eda Açıkyol, Orhan Akyüz, Tuğçe Timur, Özlem Çankaya

Çevre Komisyonu üyeliğine;

Fatma Öztaşkın, Ahmet Sağırkaya, Niyazi Aydın, Recep Topal, Hasan Bayrak

Çeşitli İşler Komisyonu üyeliğine;

Murat Soyer, Faruk Sarman, Selamı Tarakçı, Faruk Cengizhan, Hasan Bayrak

Sosyal Hizmetler Komisyonu üyeliğine;

Emine Özdemir, Ali Kumru, Mahir Tutak, Erol Yılmaz, Ayla Aydın Demir.

İmar Komisyonu üyeliğine;

Enes Aydınlı, Tuğçe Timur, Recep Ubay, Tahsin Varol, Sabri Soyer.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine;

Ali Karakaş, Recep Topal, Yüksel Dilek, Kerem Yılmaz, Özlem Çankaya seçildi.

Meclis gündeminde yer alan Eşme Mahallesi uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edilirken, Mahalle sınırlarının düzenlenmesi maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.

2020 MALİ YILI İDARE FAALİYET RAPORU OYLANDI

Meclis gündeminde yer alan Kartepe Belediyesi tarafından yapımının devam ettiği kent kütüphanesi projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak proje kapsamında yapılabilmesi amacıyla protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, 2020 mali yılı idare faaliyet maddesinde yasa gereği Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman yerini Meclis Başkan Vekili Orhan Akyüz’e devretti. 2020 yılı mali yılı idari faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37