Kartepe kara hazır

Kartepe kara hazır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Aralık 2016 Salı 11:57
Kartepe kara hazır
Ülkemizi de etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava koşulları öncesinde Kartepe Belediyesi karla mücadele önlemlerini aldı. Olası kar yağışlarından olumsuz etkilenmemek adına belediye ekipleri 3 greyder, 2 loder, 8 JCB kepçe, 2 tuzlama ve kar küreme aracı ve 38 personelle karla mücadele nöbetine başladı.

Kartepe Belediyesi, soğuk ve yağışlı havadan ilçe halkının olumsuz etkilenmemesi adına bir dizi önlem aldı. Kar, tipi ve buzlanmaya karşı Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele konusunda özel bir ekip görevlendirilirken meteorolojiden gelen uyarılara göre ekipler işbaşı yapacak.



KARTEPE’DE KARLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ ALINDI

Olası yoğun yağışlı hava koşulları ile birlikte ilçede görev alacak ekipler, 2 farklı grup olarak merkez, Uzunçiftlik, Sarımeşe, Uzuntarla, Eşme ve Acısu ile Arslanbey, Suadiye, Derbent, Maşukiye ve Karatepe bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karşı mücadele edecek. İlçe içindeki güzergahlar ile köy bağlantı yollarının açık kalmasını sağlayacak ekipler Kartepe'de kar yağışlarından halkın olumsuz etkilenmemesi için ihtiyaca göre gece-gündüz çalışma yapacak.

ÜZÜLMEZ : EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE
Kartepeli vatandaşlar sıkıntı olması durumunda yolların ulaşıma açık kalması için Belediye ekiplerini 373 60 60 ve 444 3 373 nolu telefonlara bildirimde bulunarak göreve çağırabilecekler. Öte yandan ilçede karla mücadele konusunda ekipler tuzlama çalışmalarını Büyükşehir ve Karayolları ekipleri ile koordineli şekilde gerçekleştirecek. 

Karla  mücadele için özel ekipler kurulması talimatını veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemize yoğun kar yağışı bekliyoruz. Kayak merkezleri arasında Kartepemiz, ilk kar yağışlarının başlamasıyla birlikte en yüksek kar seviyesine ulaşan ilçe oldu. 

Olası tehlikelere ve kapanacak yollara karşı tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başında olacak. Büyükşehir Belediyemiz ve diğer kurumlarımızla da koordineli olarak etkili bir karla mücadele çalışması ile bu yıl da hemşehrilerimizin ve turistlerimizin, can ve mal güvenliğini koruyacağız inşallah. Kar sezonumuz turizmcilerimize, esnafımıza, turistlerimize hayırlı ve bereketli olsun, güzellikler getirsin” dedi. 




Son Güncelleme: 13.12.2016 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37