Kartepe’de parkların bakımları tamamlandı

Kartepe Belediyesi ekipleri Covid-19 önlemlerine ciddiyetle devam ederken, diğer yandan park-bahçe bakımlarını da ihmal etmiyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mayıs 2020 Cuma 14:59
Kartepe’de parkların bakımları tamamlandı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 önlemleri Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde gelişmelere uygun olarak devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parklarda ve kabristanlıklarda temizlik ile ot biçme çalışmalarını hızlandırarak, halk ve çevre sağlığına özen gösteriyor.

152 PARK, 30 KİŞİLİK EKİP

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kartepe genelinde 32 mahallede bulunan 152 park alanlarında otların biçilmesi, dikenliklerin temizlenmesi, bitkilerin budama çalışmalarında yüzde 70 seviyesine ulaşırken, kabristanlıklarda yüzde 80 seviyesine geldi. Ekipler çalışmalarını Ramazan Bayramı’na kadar tamamlayacak. 24 Tırpancı, 6 peyzaj bahçıvanı olmak üzere toplamda 30 personelle Kartepe’nin her mahallesinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

MESAFELİ SOSYAL HAYAT

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepe genelindeki 152 parkımızda temizleme ve bakım çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Covid-19 ile mücadelemizde devletimizin aldığı önemli tedbirlerle güçlü sandığımız bir çok ülkeden daha az bir kayıp ve daha iyimser bir tablo ile Allah’ın izniyle sonuca yaklaşıyoruz. Bilim kurulumuzun da sürekli ifade ettiği gibi sonuca ulaşmak demek, tedbirlerin hepsini kaldırıp, pandemi öncesi sosyal hayatımıza dönmek kesinlikle değil.

Aşı bulunup virüsün ölümcül olma riski ortadan kalkıncaya kadar kişisel mesafemizi korumaya, kapalı alanlarda topluluk oluşturmamaya, maske ve el hijyenini sağlamaya devam edeceğiz. Evet biz parklarımızı ham yaza hem de bayrama hazırladık. Bakımlarını ihmal etmiyoruz. Çok kıymetli 65 yaş üstü çınarlarımız, 10 Mayıs da uzun bir aradan sonra ev karantinasından çıkıp, belli bir süre yürüyüş yapabilecekler, Kartepemizin güzel havasını soluyacaklar. Onlardan önemle rica ediyorum ki, dostlarıyla, komşularıyla karşılaşırlarsa 1.5 metre sosyal mesafe kuralını ihmal etmesinler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37