Kastamonu Entegre işgalci mi?

Hafriyat dökülerek elde edilen alanı tomrukları ile doldurdu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Mayıs 2016 Çarşamba 23:12
Kastamonu Entegre işgalci mi?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Tavşanlı'da oluşturduğu hafriyat dökerek elde ettiği alanı, Kastamonu Entegre kullanıyor. Yaklaşık 15 dönümlük arazi bu işletmenin tomrukları ile doldu.
Tavşanlı'ya taşındıktan sonra burada ki alanını sürekli genişleten, işletmesinin etrafında, devasa toprak alanları oluşturup, adeta Tavşanlı'nın ovasında dağ görüntüsü yaratan Kastamonu Entegre, Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyatla doldurup elde ettiği 15 dönümlük araziyi de tek başına tomrukla doldurdu.
İŞGALCİ Mİ? İŞTİRAKÇİ Mİ?
Tavşanlı'da ki betonlaşmaya da en çok katkı sunan kurumlardan olan Kastamonu Entegre, bulunduğu alanda ki yeşili yok etmesinin yanı sıra çevreye de zarar veriyor. Geçtiğimiz gün bu işletmenin oluşturduğu toprak tepelerinin haberini sizlerle paylaşmıştık. Aynı işletme bu kez de Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat dökerek, düzleyip hizmete açtığı alanı tek başına doldurdu. 
Bu duruma tepki gösteren bir çok vatandaş, Kastamonu Entegre ile ilgili şu soruları sormaya başladı; "Kastamonu Entegre burada iştirakçi bir firma mı? Yoksa köylülerin arazisini, belediyenin hafriyat alanını işgal eden, işgalci bir kuruluş mu?

Bu kadar büyük bir alanı kullanan bu firma, belediyeye işgal ettiği alan için gerekli ödemeyi yapıyor mu? Ödeme resmi kaynaklardan, hak edildiği kadar belediyeye yapılıyor ise bunun belgesi var mı? yoksa birilerine bir takım paralar verilerek, burası işgal mi ediliyor?
BÜYÜKŞEHİR'DEN CEVAP BEKLENİYOR
Kastamonu Entegre'nin bu alanlarda ki işgalci durumunu görenler, Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanlarla ilgili açıklama yapması gerektiğini dile getiriyor. Kastamonu Entegre'nin tüm haklı eleştiri ve yorumlara kulaklarını tıkadığı belirtilirken, Valiliğin çevre konusunda, Büyükşehir'in de hafriyat alanının kullanımı ile ilgili açıklaması bekleniyor. 



Son Güncelleme: 05.05.2016 00:19
Anahtar Kelimeler:
ProjeDenizKirlilik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37