Kayseri Sera OSB'de ilk adım atıldı

08 Haziran 2022 Çarşamba 23:22
Kayseri Sera OSB'de ilk adım atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üye olduğu Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvuru projesinin iletildiğini ve onaylandığını söyledi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası’nın kurucu üye olarak yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi projesi hız kazandı.

Başkan Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin Kayseri’de modern teknolojik sera ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, seracılığın belli bir alanda planlı ve organize olarak yapılması amacıyla hayata geçirileceğini belirtti. 

“KAYSERİ MODELİ BİR BAŞARI HİKÂYESİNİ HEP BİRLİKTE YAZIYORUZ”

Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi başvuru projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletildiğini, Proje İnceleme ve Onay Komisyonunca uygun bulunan başvuru projesinin, Bakanlık Genel Müdürlük Makamınca da onaylandığını duyuran Büyükkılıç, “Şehrimiz ve ülkemiz adına mutluyuz. Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde de ‘Kayseri Modeli’ bir başarı hikâyesini hep birlikte yazıyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mega bir yatırım olması hedeflenen projede, 11 ay boyunca üretim yapılması ile öncelik kadınlar olmak üzere en az bin kişiye istihdam sağlanmasının ve tarımda ihtisaslaşmanın sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37