KAYÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi

11 Haziran 2022 Cumartesi 09:08
KAYÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin15 Temmuz Yerleşkesi'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Vekili Prof. Dr. Semra Aksoylu, Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Boztosun, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Genel Sekreter Mehmet Akkuş, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Çelik ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Konuşmalarda Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Mayıs 2012’de Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak kurulan okullarının, 18 Mayıs 2018’de resmi gazetede yayımlanan 7141 sayılı kanunla fakülteye dönüştürülerek aynı kanunla kurulan Kayseri Üniversitesi’ne bağlandığını hatırlattı. Konuşmasında kuşak bağlamanın geleneksel kültürümüzdeki yerine değinen, öğrencilere bağlanan bu kuşağın tecrübe kuşağı, sabır kuşağı, bilgelik kuşağı ve vefa kuşağı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Boztosun, kuşak bağlamanın Ahilik ve geleneksel kültürümüzdeki önemine değindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmasında, sanayi, ticaret, eğitim, kültür, sağlık ve turizm şehri Kayseri’nin makarr-ı ulema alimler şehri, ayrıca manevi ikliminden dolayı da makarr-ı evliya şehri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül ve mezuniyet belgeleri ile tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Muhasebe ve Finans Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinden 150 öğrenci mezun oldu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37