Kıraathaneler 22.00’ye kadar açık olacak uymayanlara 3 bin 200 tl ceza verilecek

Covid-19 salgını sonrasında yeniden hizmet vermeye başlayan kıraathaneler yayımlanan genelge uyarınca saat 22.00’ye kadar hizmet verecek, uymayanlara 3 bin 200 TL idari para cezası verilecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Haziran 2020 Cuma 13:50
Kıraathaneler 22.00’ye kadar açık olacak uymayanlara 3 bin 200 tl ceza verilecek

Kartepe Belediyesi Zabıta ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde Covid-19 salgını sonrasında normalleşme sürecinde yeniden hizmet vermeye başlayan lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokalleri ziyaret ederek yayımlanan genelgeye göre uygulanacak olan kurallar hakkında bilgi verdiler.

UYMAYANLARA CEZA VERİLECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile Covid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında geçici olarak hizmet veremeyen lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokaller 1 Haziran’dan itibaren saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başladı. İş yerlerinin uyması gereken kurallar belediye ekipleri tarafından anlatılırken, kapanış saatlerine uyulmaması durumunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca 3.200 TL para cezası verileceği belirtildi.

LOKANTA VE RESTORANLARA 24.00’A KADAR İZİN

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün genelgesine göre lokanta ve restoranlar faaliyetlerini saat 22.00’a kadar sürdürebilecekleri, ayrıca yeme/içe hizmeti veren işletmelerin müşteri almamak kaydıyla saat 22.00’dan sonra paket servis hizmeti verebilecekler. Ancak bazı işletmelerin faaliyet niteliği gereği gece boyunca hizmetlerini sürdürmeleri gerektiğine ilişkin lokanta ve restoranlar saat 22.00 itibariyle oturarak müşteri kabul etmelerini sonlandırmaları esas olmakla beraber, faaliyetin niteliği gereği gel al yada eve servis şeklinde hizmet verecek lokanta ve restoranların faaliyetlerini saat 24.00’a kadar sürdürmelerine izin verildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri yeniden faaliyete geçen lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) saat 22.00’ye kadar hizmet vereceklerini denetimlerin ve tebliğlerin devam edeceğini belirttiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37