Kırşehir Valisi Akın: "Afet riskleri azaltarak olayları önleyebiliriz"

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Alpaslan beraberindeki heyetle Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.

01 Mart 2021 Pazartesi 12:06
Kırşehir Valisi Akın: "Afet riskleri azaltarak olayları önleyebiliriz"

KIRŞEHİR (Kırşehir Kısa Haber) 

Kırşehir'de Deprem Haftası dolayısıyla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vali İbrahim Akın'a nezaket ziyareti düzenleyerek, hafta etkinlikleri hakkında bilgilendirdi.   

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "Afetleri ortadan kaldıramayız ancak riskleri azaltarak olayların afete dönüşmesini önleyebiliriz" dedi. Bu kapsamda, Kırşehir’de de tüm paydaşların fikir ve bilgi paylaşımı yaparak oluşturduğu İl Risk Azaltma Planı hazırlandığına dikkati çeken Vali Akın, "Afet anında bizlere bu plan rehber olacaktır. Deprem Haftası nedeniyle vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirilmesi afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini sağlayacaktır. Toplumun her kesimini kapsayacak şekilde eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürüten İl AFAD Müdürlüğüne teşekkür ediyor, herkese afetsiz günler diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37