Kitap için ağaca tırmandılar

Kitap için ağaca tırmandılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mayıs 2017 Cuma 11:50
Kitap için ağaca tırmandılar

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9'uncu Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında İzmit'te asırlık çınar ağaçlarının dallarına 3 bin 500 kitap asıldı. Bu kitaplar birkaç dakikada toplanırken, bazı kişiler kitaplardan alabilmek için ağaçlara tırmandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 13-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 9'uncu Kocaeli Kitap Fuarı öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar öncesi İzmit Yürüyüş Yolu'nda bulunan asırlık çınar ağaçlarının dallarına kitaplar asıldı. 

İtfaiye ekipleri gece boyunca poşetlerde bulunan 3 bin 500 kitabı tek tek iplerle çınar ağaçlarının dallarına astı. Zabıta ekipleri ise kitapların etkinlik öncesinde toplanmaması için nöbet tuttu. Sabah etkinlik için toplanılırken, bazı kişiler kitaplardan alabilmek için ağaçlara tırmandı. Kitapların toplanılması için izin verilmesiyle birlikte alanda bulunanlar, ağaçlarda asılı olan 3 bin 500 kitabı kısa sürede topladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 9'uncu defa kitap fuarımızı düzenliyoruz. Kitap fuarımıza ilgi çok büyük. Bundan dolayı biz de çok çok mutluyuz. İnsanların kitaba ilgisi her geçen gün artıyor. Şahsen bu beni büyük ölçüde ümitlendiriyor. Kitapsız bir medeniyet düşünülemiyor. Kitapsız bir hayat düşünmek mümkün değil. Kitap medeniyet demek, ışık demek, bilgi demek. Onun için 9. defa açacağımız kitap fuarımızın tüm Kocaelimize ışık, bilgi, huzur ve pek çok insanın mutluluğuna vesile olacağına gönülden inanmak istiyorum" dedi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.05.2017 11:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37