Kocaeli Ardahanlılar Derneği 10. Geleneksel Kurtuluş Gecesi'ni kutladı

Kocaeli Ardahanlılar Derneği 10. Geleneksel Kurtuluş Gecesi'ni kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Mart 2017 Cuma 17:01
 Kocaeli Ardahanlılar Derneği 10. Geleneksel Kurtuluş Gecesi'ni kutladı



Kocaeli Ardahanlılar D
erneği 10.Geleneksel Kurtuluş Gecesi'ni büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.
 
 
KAZ ETİ İKRAMI
Serhat kenti Ardahan’ın 96. kurtuluş yıl dönümü 45 bin Ardahanlının yaşadığı Kocaeli’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. 
İzmit Tanyıldız Restaurant’ta yapılan Ardahanlılar gecesinde yöresel türküler dinlendi, 41 Dans Sanat Akademisi Gençlik Spor Kulübü’’nün Kafkas ve Ardahan yöresine ait halk oyunlarını sergilediği gecede, Ardahanlılar Derneği  yararına kaz satışı da yapıldı. 
Yöresel lezzetlerin ikram edildiği gecenin en özel ikramı kaz eti katılımcıların beğenisini topladı. Ardahanlılar arasında birlik ve beraberliğin sergilendiği gece; geç saatlere kadar sürdü.



GENİŞ KATILIM KİTLESİ

Ardahan’ın kurtuluş gecesine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak; 22.23.24 dönem Ardahan Eski Milletvekili Ensar Öğüt, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Ünlü Manken ve Sunucu Vahe Kılıçarslan, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak, Vakıf çatısı altında toplanan 14 dernek başkanı ve çok sayıda dernek yönetimi, yeni kurulan Ardahan Kura Nehri Koruma Derneği Başkanı Cevdet Şentürk, Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, Türkiye Karapapak Türkleri Birliği Başkanı Tazebey Yaşin ile çok sayıda konuk katıldı. 
Kocaeli Ardahanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfidar Çoban ve yönetimi tarafından düzenlenen gece, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

VAHE KILIÇARSLAN YÖRESEL ÜRÜNLERİN SATIŞINI YAPTI

Ardahanlı iş adamı ve derneğin yönetim kurulu üyesi Haşmet Uçar’ın misafiri olarak geceye katılan ünlü manken ve sunucu Vahe Kılıçarslan gecenin bir bölümünü sundu ve derneğe yöresel ürünleri satmak suretiyle bağış topladı.


BİRLİK VE BERABERLİK İÇERSİNDE OLMALIYIZ

Gecede Kocaeli Ardahanlılar Derneği Başkanı Seyfidar Çoban, hemşerilerine geceye katılımları sebebiyle teşekkür etti.  Kocaeli’nde yaşayan 43 bin Ardahanlı olarak birlik ve beraberlik içeresinde kültürel değerlerimizi kaybetmeden kardeşçe yaşamalıyız diyerek bu tür organizasyonların önümüzdeki günlerde sık sık yapılacağını belirtti.

YENİ YÖNETİM TANITILDI
Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan kongrenin ardından yeni yönetim ilk sınavı başarıyla geçti. Yeni yönetimde Başkan Seyfidar Çoban, üyeler; Uğur Işık, Oğuz Kaya, Kemal Güven Atmaca, Yener Akbulut, Kutlay Dursunoğlu, Kamuran Soylu, Serbay Güngör, Haşmet Uçar, Tülin Keçeci Güngör ve Tanay Çakıcı. Denetim kurulunda ise Alpay Aydemir, Turgut Dursun ve Gürsel Süt yer aldı. 



Son Güncelleme: 03.03.2017 17:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37