Kocaeli atık pil toplamada birinci oldu

Kocaeli atık pil toplamada birinci oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ocak 2017 Perşembe 13:50
Kocaeli atık pil toplamada birinci oldu


Büyükşehir koordinasyonunda gerçekleştirilen atık pil toplamada Kocaeli birinci sırada yer aldı.
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP) Derneği koordinasyonunda atık pil toplama projesinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye genelinde atık pil toplama projesinin ciddi şekilde gerçekleştiğinin ifade edildiği toplantıda TAP Derneği’nden Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, nüfusa oranla en fazla pil toplayan ilin Kocaeli olduğu belirtti.

 


KOCAELİ HEDEFLENENİN ÜSTÜNDE ATIK PİL TOPLUYOR
Atık pillerin toplanması, taşınması ve geri kazanımı/bertarafı konularında sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olan TAP Derneği’nden Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, atık pillerin toprağa ve içme sularımıza karışmasının çevre ve insan sağlığına ne denli zararlara yol açtığı konusuna vurgu yaparak, atık pillerin kaynağında ayrı toplanması konusunda Kocaeli’de hedeflenenin üstünde atık pil toplamanın gerçekleştiğini söyledi. Arna, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyeleri ve kamu kurum/kuruluşlarıyla koordinasyonu çok iyi sağladığını ve diğer İllere örnek teşkil ettiğini vurguladı.
 
PEK ÇOK KURUM VE KURULUŞ KATILDI
Kocaeli genelinde atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasında verimliliğin arttırılmasına yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP) Derneği koordinasyonunda düzenlenen toplantıya; Donanma Komutanlığı, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, ilçe belediyeleri, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Çevre Mühendisleri Odası, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği yetkilileri katıldı. Toplantıda atık pillerin toplanması konusunda verimliliğin arttırılması, yaşanan aksaklıklar ve sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin konuşularak kurum/kuruluş temsilcilerinin de fikirleri alındı. 
 
HALK SAHİPLENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, “Piller yaşamımızda vazgeçemediğimiz küçük enerji kaynaklarıdır. Ömrünü tamamlayıp atık olarak karşımıza çıkan pillerin kaynağında ayrı toplama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyeleri ve TAP ile birlikte yürütülüyor.

Bu çalışmalar okullar, kamu kurum/kuruluşları, muhtarlıklar, eczaneler, sağlık kurum/kuruluşlarında hız kesmeden sürüyor. Okullarımızdaki öğrencilerin ve öğretmenlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik; Milli Eğitim Müdürlükleri ve belediyelerimizin destekleriyle çalışmalar yürütüyoruz. Yıllara göre toplanan atık pillerin miktarlarında önemli artışlar kaydediliyor. Toplanan pil miktarlarındaki bu artışın halkımızın konuyu her geçen gün biraz daha fazla sahiplendiğinin bir göstergesidir” dedi
 
ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI
Kaynağında ayrı toplamanın önemine dikkat çekmek ve çevre bilincinin aşılanması amacıyla, okullar ve belediyeler arasında her yıl geleneksel olarak “Atık Pil Toplama Kampanyası” düzenleniyor. Dereceye giren ilk üç belediyeye ve her ilçede dereceye giren ilk üç okula “5 Haziran Çevre Günü Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen törenlerde ödülleri veriliyor. 2017 yılı içerisinde de kampanya tüm hızıyla sürdürülecek ve 12 Mayıs 2017 tarihi itibariyle tamamlanacak.
 
Büyükşehir Koordinasyonunda toplanan atık pil miktarı
 
YIL      MİKTAR (KG)
2008       3.497
2009       3.878
2010      11.460
2011      17.892
2012      17.456
2013      22.078
2014      24.330
2015      26.869
2016      31.295
  



Son Güncelleme: 26.01.2017 13:58
Anahtar Kelimeler:
ValiKTSOIdare
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37