Kocaeli Kent Konseyi’nden vatandaşlara maske desteği

Kocaeli Kent Konseyi sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Mayıs 2020 Cuma 00:04
Kocaeli Kent Konseyi’nden vatandaşlara maske desteği

Kocaeli Kent Konseyi sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Ülkemizde yaklaşık bir ayı aşkın süredir mücadele ettiğimiz korona virüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda toplu yaşam alanlarına girişlerde uygulanması zorunlu tedbirlere istinaden, vatandaşların maske teminine katkı sağlamak amacıyla, Kocaeli Kent Konseyi bünyesindeki gönüllüler tarafından maske dikimine başlandı. Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu Nermin Aydın ve beraberindeki gönüllüler, Nercivan Çakal, Bedri Akıcı, Asuman Kahveci, Seviye Gün, Kadriye Ersin ve Mehmet Yıldırım tarafından 10.000 adet maskenin dikimi tamamlandı. Dikilen maskeler, hijyen ve dezenfekte kuralları göz önünde bulundurularak poşetlenmiş ve paketlenmiş halde, İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek.

GEREK DÜNYADA GEREK ÜLKEMİZDE SOSYAL YAŞAM YENİDEN ŞEKİLLENDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de etkilendiği Covid-19 sebebiyle, sosyal yaşam yeniden şekillenmeye başladı. Mart Ayı içerisinde Türkiye’ye giren virüs, hızla yayılmaya başlayarak ne yazık ki ölümcül vakaların meydana gelmesine ve toplumda bir panik havasının oluşmasına sebep oldu. Toplumda küçükten büyüğe herkesi endişelendiren bu durum, vatandaşları başta kendi sağlıkları olmak üzere, toplum sağlığını korumaya yönelik çeşitli tedbirler almaya yöneltti. Covid-19 virüsünün ülkemizde en az kayıpla atlatılabilmesi için devletimiz tarafından çeşitli tedbirler alınarak, konuyla ilgili vatandaşlar sürekli bilgilendirildi. Sosyal yakınlaşmanın engellenemediği mağazalar, alışveriş merkezleri ve cafe-restoran tarzı işletmelerin hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığı için kapanması ile ciddi bir hal alan süreç, havaların ısınmasıyla birlikte insanların sokağa çıkma ihtimali göz önünde tutularak, özellikle hafta sonlarını kapsayan sokağa çıkma yasaklarıyla devam etmekte. Bu hafta içerinde alınan kararla Bayram sonuna kadar hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile korona virüsle mücadele kapsamında önemli ve olumlu bir gelişme yaşanacağı düşünülüyor.

MASKE TAKMA ZORUNLU HALE GELDİ

Korona virüsün ülkemizi ne zaman terk edeceği hususunda net bir bilginin olamayışı, tedbirlerin uzun bir süre daha sıkı sıkıya uygulanacağı gerçeğini doğuruyor. Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri market ve benzeri dükkanlara maske ile girme zorunluğunun getirilmesi ülkemizdeki maske ihtiyacının artmasına ve bu durumu fırsata çevirmeye çalışarak maskelerde fahiş fiyatlandırma yapılmasına sebep oldu. Fakat yine devletimiz tarafından alınan kararla maske satışları yasaklanarak, her vatandaşa ücretsiz maske yardımı yapılmaya başlandı. Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, maske dikimine başlayarak, gerek sağlık çalışanlarına gerekse halka maske dağıtmaya başladı.

Kocaeli Kent Konseyi de bu sosyal sorumluluk bilinciyle, küçük büyük herkesi ciddi şekilde etkileyen bu sürece katkı sağlamak amacıyla en çok ihtiyaç duyulan maske dikimi için harekete geçti.

TÜM GÖNÜLLÜLERİMİZE MİNNETTARIZ

Koronavirüsle mücadelede en etkin araçlardan biri olan maskenin dikilerek İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edileceği bilgisinin alındığı Kocaeli Kent Konseyi yetkililerinden “Şimdiye kadar 10.000 adet maskenin dikimini tamamladık. Hedefimiz 50.000 maskeye ulaşmak yönünde. Bu konuda hem devletimize hem de vatandaşlarımıza destek olabilmek çok gurur verici. Bu adımı atabilmemize sebep olan, kendi zamanından ve mekânından feragat ederek bizlere destek olan başta Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu Başkanımız Nermin Aydın olmak üzere, maskelerimizi diken tüm gönüllülere çok minnettarız” açıklaması geldi.

Maskelerin dikime hazır bir şekilde kesilmiş ve pileleri ütülenmiş bir halde gönüllülere ulaştırıldığını belirten yetkililer, sosyal mesafe kurallarına itibar etmek suretiyle, her gönüllünün maskeleri kendi evinde kendi ortamında diktiğine dikkat çekti. Özellikle 20 yaş altı çocukların ve 65 yaş üzeri vatandaşların uzun süredir evde kalmalarından dolayı, baharın gelmesiyle birlikte dışarı çıkma isteklerinin artacağına vurgu yapan yetkililer, biraz daha sabır ve gayretle evde kalma süresinin kısalmasına katkı sağlamak adına her vatandaşın bilinçli bir şekilde hareket etmesini tavsiye etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37