banner55

Kocaeli Valiliği’nden, İzmit Belediyesi’ne soruşturma açıklaması

Kocaeli Valiliği, basında çıkan ‘İzmit Belediyesi’ne müfettiş görevlendirildi’, ‘Hürriyet hakkında soruşturma açıldı’ haberleri hakkında açıklama yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ocak 2021 Cumartesi 20:17
Kocaeli Valiliği’nden, İzmit Belediyesi’ne soruşturma açıklaması

Kocaeli Valiliği, basında çıkan ‘İzmit Belediyesi’ne müfettiş görevlendirildi’, ‘Hürriyet hakkında soruşturma açıldı’ haberleri hakkında açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

Medya kuruluşlarında, “İzmit Belediyesine Müfettiş Görevlendirildi”, “Hürriyet Hakkında Soruşturma Açıldı” şeklinde haberler yayınlanması üzerine Valiliğimizce kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.

İzmit İlçemiz sınırlarında ikamet eden ve bir sitenin yöneticiliğini yapmakta olan vatandaşımız, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile müracaat ederek; İkamet ettiği sitenin dışında bulunan çöp konteynerlerinin temizliklerinin ve gerekli dezenfektasyon işlemlerinin yapılmadığı, çöplerin zamanında ve gerektiği gibi toplanmadığı gerekçesiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile Temizlik İşleri Müdürü’nden şikayetçi olmuştur.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile İzmit Belediye Başkanı ve Temizlik İşleri Müdürü hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma yapma izni talebinde bulunmuş ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü de konu hakkında ön araştırma yapılmasını Valiliğimizden yazı ile istemiştir.

Valiliğimizce de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan bir Müfettiş görevlendirilerek Savcılık veya herhangi bir vatandaşın başvurusuna uygulanan rutin süreç işletilmiştir.

Yapılan işlem bir soruşturma olmayıp ön araştırmadır. Araştırma sonucu, İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek olup ilgililer hakkında gerek duyulur ise yetkili makam olan İçişleri Bakanı’nca ön inceleme izni verilerek, dosya Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma yapmak üzere, İçişleri Bakanlığınca gönderilecektir.

4483 sayılı yasa uyarınca Savcılık yazısı ile başlatılan, tüm memurlar ve diğer tüm kamu görevlileri hakkında uygulanan yasal ve zorunlu bir sürecin sanki İzmit Belediye Başkanına uygulanan olağan dışı ve maksatlı bir uygulama gibi algılatılma çabası tarafımızdan üzüntü ile izlenmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.


 

Son Güncelleme: 16.01.2021 20:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37