Kocaeli'de ilk ve tek: Yaren Hobi Cafe

Kocaeli'de ilk ve tek: Yaren Hobi Cafe

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Kasım 2019 Pazar 14:43
Kocaeli'de ilk ve tek: Yaren Hobi Cafe

 

Darıca Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Akkoç'a ait Yaren Hobi Cafe'de bayanlar hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyor hem de hoşça vakit geçiriyorlar.

Yaklaşık 1 ay önce Yaren Hobi Cafe'yi açtığını söyleyen Akkoç, haftanın 4 günü Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günü bayanlara el sanatları kursu verdiklerini söyledi.

İş yerinde Şaziye Dörter ile birlikte hizmet verdiklerini belirten Akkoç şunları söyledi:

1 ay önce Yaren Hobi Cafe'yi açtık. Burada haftanın 4 günü Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri örgü, tığ, şiş, amigurumi, makrome, takı ve ahşap boyama kurslarını ücretsiz olarak veriyoruz. 
Burada ayrıca kahvaltı programları, yemek organizasyonları ve hanımlara gün organizasyonları da yapıyoruz.

Şu an 40 kadar bayan kursiyerimiz var ve bu kursları 25 yıllık hocalarımız veriyor. Kursiyerlerimizden birisi inanılmaz para kazandı. Çok kolay, hiç bir zorluğu yok. Kursiyerimiz bizden malzemesini alıyor, biz burada ilgileniyoruz. 

Biz bayanlara projemizi anlatıyoruz. Onlar da güzel fikir diyor. Gelip çayını kahvesini içiyor. Raftan ipini alıyor. Biz de örmesine çalışmasına yardımcı oluyoruz. Bizim burada tek karımız ürün satıyoruz. 

Biz burada fabrikasyon değil el emeği ayakkabı, terlik, başörtüleri, çeşit çeşit giyecekler yapıyoruz ve biz bunları daha sonra sergileyeceğiz. Biz üretmeği ve ev ekonomisini güçlendirmeyi istiyoruz. 

Yaptığımız ürünleri satarken zorlanıyoruz bunun için bir kooperatif kurmayı düşünüyoruz. El sanatları atölyesi kuracağız. Hem içeride hem de dışarıda bunları pazarlamayı düşünüyoruz. Yaptığımız ürünleri @Yarenyüntufafiye ve @yarenhobicafe Instagram sayfamızda yayınlıyoruz.

Yaren Hobi Cafe Zincirlikuyu Mahallesi Eski Hükümet Caddesi No: 134/B12 Darıca adresinde hizmet veriyor.


Son Güncelleme: 03.11.2019 14:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37