banner55

Kocaelili yaşlılar Şifalı Balkonlar ile nefes alacak

Kocaeli genelinde apartman dairesinde yaşayan yaşlılara, 2250 kasa tıbbi aromatik bitki dağıtılarak yalnızlık algılarının değiştirilmesi hedefleniyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2020 Perşembe 19:17
Kocaelili yaşlılar Şifalı Balkonlar ile nefes alacak

COVID19 salgını nedeniyle aylardır evlerinde kalan yaşlılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Şifalı Balkonlar” projesiyle bir nebze olsun rahat nefes alacak. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile yaşlıların, fizyolojik ve mental gelişimlerine katkıda bulunmak ve yalnızlık, çaresizlik gibi olumsuz sosyal benlik algılarının değiştirilmesi planlanıyor.

1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşlarımızın yanında olan hizmetlerine bir yenisini ekledi. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde uygulamaya konan “Şifalı Balkonlar” projesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların kendilerini koronavirüs sürecinde daha iyi hissetmelerini hedefliyor.

2250 KASA TIBBİ AROMATİK BİTKİ DAĞITILACAK

Bahçesi olmayan ve apartman dairesinde sosyal çevreden izole bir şekilde hayatlarını sürdüren yaşlıları kapsayan proje kapsamında yaşlılara tıbbi aromatik bitkilerin yer aldığı kasalar dağıtılıyor. Kasalarda kekik, nane, lavanta, aloe vera, biberiye ve reyhan fideleri ile kullanım alanları ve bakımlarıyla ilgili broşür ve çiçek sulama kabı bulunuyor. Kocaeli genelinde dağıtılacak 2250 kasa ile yaşlıların kendilerini değerli hissetmeleri planlanıyor.

İLK KASA BAŞKAN’DAN İLKOKUL ÖĞRETMENİNE

Proje kapsamında ilk kasa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından ilkokul öğretmeni Hatice Tunay’a verildi. “Yaşlılar başımızın tacıdır” diyen Başkan Büyükakın, “Yaşlılarımıza yönelik hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bahçesi olmayan ve apartman dairesinde yaşamak zorunda olan yaşlılarımızın kendilerini daha iyi hissetmeleri için bu projemizi hayata geçirdik. Umuyorum ki yalnızlıklarına ve kendilerini daha iyi hissetmelerine bir nebze olsun katkıda bulunuruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37