Korkmaz: Acımız ilk günkü gibi

Korkmaz: Acımız ilk günkü gibi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2019 Cumartesi 11:32
Korkmaz: Acımız ilk günkü gibi

 


Geride sadece yıkım ve acı bırakan olayların hatırlanmak istenmediğini ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, “17 Ağustos 1999 yılında bize acıdan ve üzüntüden başka bir şey bırakmadı. Büyük felaketin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen yaralar hala tamamen sarılmadığı gibi tam manasıyla da ders alınmadığı” dedi.

Korkmaz şunları söyledi:

Hafızalarımızdan silemediğimiz, hatırlamak dahi istemediğimiz, 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız büyük depremden bu yana 20 yıl geçti. 

20 yıl önce 17 Ağustos günü saat 03.02’de meydana gelen merkez üssü komşumuz Gölcük olarak açıklanan 7,4 büyüklüğündeki depremle mahşeri yaşadık. On binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bir o kadar vatandaşımız da yaralandı. Yüz binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. 
Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğumuzu biliyoruz. Burada önemli olan, depremle yaşamasını öğrenmek ve bundan sonra ki yapılaşma da dersler almak ve uygulamaktır. 

Acının yıl dönümünde, bir daha böyle bir afetin yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilerken, depremde yaralanarak çeşitli sakatlıklara maruz kalan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.


Son Güncelleme: 17.08.2019 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37